<<< HALLOWEEN KORTING -10% >>>
op Saill / Solaria / Op Maat zeilen tot 1 november

Weathertech By Maanta:

Onze beste waterdichte stof voor het vervangen van zeilen

 

Weathertech - De innovatieve stof van Maanta

logo vele maantaWe produceren sinds 2006 luifels en schaduwzeilen: er zijn veel handstoffen gemaakt, maar we zijn altijd erg geïnteresseerd geweest in de eigenschappen en problemen van elk van deze stoffen.

In de traditionele luifelsector vallen de keuzes op 2 soorten synthetisch weefsel: acryl en polyester.

Met acryl bedoelen we de synthetische vezel geproduceerd uit acrylonitril. Zonder in te gaan op technische details, kunnen we zeggen dat goede acrylweefsels in de massa worden geverfd (de kleur van de vezel is vergelijkbaar met die van de sectie van een wortel, geen radijs!) Zijn beter dan polyester in termen van de persistentie van de kleur , schimmelwerend en ademen beter.

De polyester textielvezel is verkregen uit polyethyleentereftalaat: PET! Ook hier kunnen we kort samengevat zeggen dat polyester 'mechanische' eigenschappen heeft die superieur zijn aan acryl: beter bestand tegen slijtage, spanning en stress. Maar het heeft een minder hardnekkige kleur en is minder ademend .

We gebruiken al jaren massaal geverfd polyester met grote tevredenheid (d.w.z. gekleurde vezels, zoals een gesneden wortel, veel meer kwaliteit), maar het lijdt geen twijfel dat het niet perfect was.

De ontwikkeling van Weathertech duurde 3 jaar en combineert verschillende behoeften van moderne buitenbekleding:

  • Respect voor het milieu
  • Mechanische eigenschappen
  •                     
  • Correcte mix tussen waterdichtheid en ademend vermogen
  •                     
  • Kleurpersistentie, schimmelbestendigheid

De perfecte balans vereiste veel tests en verschillende studies en gelukkig hebben we 'onze' stof weten te bemachtigen dankzij een fabrikant die is uitgerust met de allernieuwste technologieën.

Weathertech is ontstaan op basis van een ontdekking van een van onze landgenoten, Giulio Natta, die plaatsvond in de jaren 50. De polypropyleenvezel is afgeleid van de polymerisatie van ethyleen en propyleen. De kleur wordt voor of tijdens het smelten aan de polymeren toegevoegd en daarom is deze vezel in de massa gekleurd in de natuur. De kleur zal daarom zeer persistent zijn .
Dit proces heeft ook andere enorme voordelen, is goedkoper, levert minder afval op en is 100% recyclebaar . Vezel kan tot 10 keer opnieuw worden geëxtrudeerd! Tijdens de extrusie voegen we ook de bescherming tegen UV-stralen toe: Weathertech bereikt de UPF 50+ graad. Daarnaast ondergaan de vezels een zeer innovatieve kleurfixatie en worden gecertificeerd volgens een graad 7/8 na 1000 uur blootstelling aan de zon (tekst ISO 105 B02)

 

Respect voor het milieu

Met de term UPCYCLING geven we een proces aan van transformatie van bijproducten en / of afval in nieuwe materialen. Polypropyleen is de enige UPCYCLED-vezel die beschikbaar is voor de productie van stoffen . Het is eigenlijk een bijproduct van olieraffinage dat jarenlang is weggegooid of verbrand. Degene die begreep hoe dit 'afval' te gebruiken, won de Nobelprijs!

Natuurlijke vezels zoals wol, katoen en linnen hebben enorme hoeveelheden water nodig voor verwerking. Polypropyleen heeft geen druppel water nodig voor de productie ervan . En aangezien het wordt geproduceerd uit een 'afval', heeft deze vezel een van de hoogste HIGG-indices voor de duurzaamheid van materialen en voor de lage CO2-productie.

PFC-chemicaliën worden gebruikt voor eenvoudigere reiniging. Deze stoffen staan bekend als PFOA, PFOS, C8, C6, C4 en binden koolstof met fluor. De band is sterk en daarom werken ze. Maar ze zijn ook persistent ... en hopen zich op in de omgeving. Er is groeiend bewijs voor de toxiciteit van deze stoffen. We hebben allemaal chemicaliën in het lichaam als gevolg van blootstelling aan meubels, stoffen, kleding. Helaas zijn deze stoffen overal, zelfs bij wilde dieren, de meest afgelegen terrestrische paradijzen. We gebruiken deze stoffen niet in onze stoffen.

De HIGG-index is gemaakt door de Sustainable Appareal Coalition. Het is onze morele plicht om naar de HIGG-index te kijken die de milieu-impact vergelijkt van de belangrijkste materialen die voor kleding worden gebruikt.

De SAC-groep is een consortium van meer dan 60 kleding- en schoenenfabrikanten, leveranciers, universiteiten en non-profit- en niet-gouvernementele organisaties die in 2011 bijeenkwamen om de milieuschade door de industrie te verminderen. Samen vertegenwoordigen ze meer dan een derde van de omzet van alle kleding en schoenen die over de hele wereld worden verkocht. Leden zijn onder meer merken als Nike, Patagonië, Coca-Cola, Puma, Levi's, New Balance, Hanes, H&M, VF, Columbia, Esprit en Adidas. Dealer-leden zijn onder andere Wal-Mart, J.C. Penney, LL Bean, Kohl’s, Nordstrom, REI en Target. Leveranciers zijn onder meer DuPont, Li & Fung en WL Gore & Associates.

De Higg-index houdt rekening met de effecten van water- en energieverbruik, lokale vervuiling, koolstofemissies en tientallen andere factoren die betrokken zijn bij de productie van individuele kleding. Een doel, nog een paar jaar later, is om een label voor kleding te maken dat de kopers de relatieve duurzaamheid van de afzonderlijke stukken aangeeft. 'Binnen een paar jaar kan de klant instappen en zijn iPhone of een ander elektronisch gadget op een spijkerbroek schoffelen en zien hoe verantwoord die spijkerbroek is gemaakt', zegt Patagonia-oprichter Yvon Chouinard. oprichter van SAC. We hebben allemaal de plicht om vanaf het begin van elke keuze betere ontwerpbeslissingen te nemen!

Hoe lager de score en hoe minder impact het materiaal zal hebben. Weathertech is ontworpen om duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en een lange levensduur te hebben .

groene stoffen voor buitengebruik met een lage impact op het milieu

Door het spectrum uit te breiden naar het gebied van kleding en natuurlijke stoffen, ontdekken we dat, in dalende volgorde, de meest ecologische veel voorkomende materialen natuurlijk latexrubber zijn; met gras gevoerd leer; polypropyleen; zijde; met maïs gevoerd leer; katoen; hennep stof; linnen; polyester; ramee; acryl stof; jute; wollen stof; bamboe viscose stof; nylon; en spandex. Ook hier toont polypropyleen al zijn neiging tot milieuvriendelijkheid!

 

De sterke punten van Weathertech-stof

weathertech maanta

Mechanische eigenschappen

Polypropyleen, ook wel Olefin genoemd, vertoont uitstekende mechanische eigenschappen zoals slijtvastheid (+10.000 cycli) of trekbreukpunt (250 kg x 150 kg)

weathertech maanta ondoordringbaarheid

Waterkolom

Waterdichtheid wordt gemeten met weerstand tegen de waterkolom: meer betekent niet beter! Er zijn stoffen die bestand zijn tegen een waterkolom van 10.000 of 20.000 mm. Dit betekent dat de stof, voordat hij een enkele druppel water passeert, die overeenkomstige hoeveelheid water op zich moet hebben: heb je ooit een stof met 10 meter water erop gezien? We doen het eerlijk gezegd niet en we zouden het zelfs niet willen zien, het zou een waterbom kunnen veroorzaken!

Hoe beter een stof bestand is tegen de waterkolom, hoe minder hij ademt . Het zal daarom de neiging hebben om een 'afzuigkap' van warmte te maken, het zal de neiging hebben om vocht onder het gordijn vast te houden, condensatie te veroorzaken en daarom zal het warmer aanvoelen!

weathertech maanta

Waterdicht en ademend

Onze mix was om de juiste waterkolom (500 mm of 50 centimeter water bovenop de stof te kiezen voordat deze begint te druppelen), wat voor het juiste ademend vermogen en microcirculatie kon zorgen lucht : de vochtigheid zal een natuurlijke opwaartse stroom hebben en daardoor zullen we meer fris waarnemen.

weathertech maanta

Kleurpersistentie, schimmelbestendigheid, reinheid

De persistentie van de kleur van Weathertech wordt aangetoond door de 7/8 certificering van de ISO105B02-test . Kleuruniformiteit is gegarandeerd na 1000 uur blootstelling aan de zon. Lekkages en vlekken zijn gemakkelijk schoon te maken. Vlekbestendigheid en duurzaamheid zijn een enorm voordeel: Weathertech is zelfs bleekbestendig ! Polypropyleen of Olefin (materiaal waaruit onze stof is gemaakt) is van nature bestand tegen slijtage en schimmels : het neemt geen water op! Vlekken op waterbasis zijn geen probleem. Dit materiaal wordt gebruikt in auto- en meubelstoffen, vloerkleden, kleding en touw.

 

Hoe Weathertech-stof te reinigen

Deze stof heeft zijn nadelen. De vezel wordt geproduceerd uit olieafval en daarom zijn vlekken op oliebasis moeilijk te verwijderen. Weathertech kan breken als er extreme hitte op de stof wordt toegepast, meer dan 200 graden. Dit is dus een probleem als je een hoge stand op een strijkijzer gebruikt of een hoge temperatuur om het te drogen. Zeker niet voor normaal gebruik als luifel. Voor items die een vlamvertragende behandeling (FR) vereisen, is Weathertech absoluut niet geïndiceerd.

De meeste vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd door met warm water en een mild reinigingsmiddel te deppen. Bleekmiddel kan indien nodig op Weathertech-stof worden gebruikt. Buiten drogen is de beste oplossing. Gebruik een lage temperatuur als u deze plaatst. Het strijken van de stof wordt niet aanbevolen. Niet chemisch reinigen, omdat veel oplosmiddelen voor chemisch reinigen de vezels kunnen beschadigen.

Maak je op maat gemaakte zeil met Wehatertech-stof


Aanvaarden
Maanta especteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld: Cookie-Verklaring