Alu Simple
De in hoogte verstelbare schaduwzeilstok

Alu Simple is de mast met voor- en achterpad die ontworpen is om de hoogte en helling van schaduwzeilen aan te passen met behoud van constante spanning en een weerbestendige constructie. Alu Simple is 290 cm hoog en is bestand tegen sterke wind, roest en zoutsproeinevel. Het is ontworpen om lang mee te gaan, zelfs in gebieden met bijzonder ongunstige...
 • variabele hoogte
  variabele hoogte
 • multi zeil
  multi zeil
 • extreme stijfheid en robuustheid
  extreme stijfheid en robuustheid
 • full optional
  full optional
 • aluminium exclusief ontwerp
  aluminium exclusief ontwerp
€ 359,10 € 399,00

Ulisse
Paal Voor Schaduwdoeken

Ulisse, de schaduwzeilstok die robuustheid, design en functionaliteit combineert. Gemaakt met elliptisch staal ontwerp, biedt ongeëvenaarde buigsterkte in vergelijking met ronde buizen. Het is een praktische en veilige oplossing voor alle Maanta zeilen.Dankzij de 6 verankeringspunten, Ulisse maakt goede aanpassing van de schaduwkegel mogelijk. Elliptisch...
 • variabele hoogte
  variabele hoogte
 • multi zeil
  multi zeil
 • extreme stijfheid en robuustheid
  extreme stijfheid en robuustheid
 • full optional
  full optional
 • stalen ontwerp
  stalen ontwerp
€ 199,20 € 249,00

EZ Mast
Echt robuuste schaduwzeilstok op instapniveau

EZ Mast is de stalen paal voor schaduwzeilen met 5 verankeringspunten en 80° helling. De enige 'instapmodel' mast waarmee u uw zeil kunt spannen. EZ Mast is 260 cm hoog en dankzij de 70 mm diameter en het EZ Muscle x3 Pole spansysteem, is het de ideale oplossing voor het vastzetten van meerdere schaduwzeilen, zelfs in zeer winderige gebieden. Let op: bij...
€ 138,57 € 149,00

EZ Mast Inox
Echt robuust instapmodel schaduwmast

EZ Mast Inox is de stalen mast voor schaduwzeilen met 5 verankeringspunten en een hellingshoek van 80°. Met een hoogte van 260 cm, een diameter van 70 mm en een meegeleverde windbok is het de ideale keuze voor het bevestigen van meerdere schaduwzeilen in gebieden met moeilijke weersomstandigheden.Perfect voor installaties aan zee, het 304 roestvrij staal...
€ 298,32 € 339,00

Inzichten

Er zijn veel verwijderbare zonnedoek paal op de markt. Maar zijn ze echt veilig?
Bij Maanta bieden we sterke en veilige tuinzeilpalen, zonder in te leveren op design en esthetiek.

Palen zijn de belangrijkste steun van uw schaduwplek. Ze moeten sterk en duurzaam zijn 365 dagen per jaar. Daarom kiezen wij bij Maanta alleen de beste materialen voor onze schaduwpalen: aluminium en roestvrij staal.

 • Ulisse: gemaakt van stijlvol ellipsvormig staal, biedt het een onvergelijkbare sterkte en buigweerstand in vergelijking met alle andere palen op de markt. Het slanke maar kronkelende profiel past perfect bij schaduwzeilen.
 • Alu Simple: gemaakt van aluminium met poedercoating, combineert exclusief design met weerstand tegen roest en zout. Zijn design geïnspireerd door de nautische wereld zal indruk op u maken.

Maanta-palen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen om aan elke behoefte te voldoen: gegalvaniseerd staal, antraciet, zilver.

Palen met een grondvoet kunnen worden geïnstalleerd op:

 • betonnen sokkel met aanbevolen afmetingen 60x60x60
 • betonnen ondergrond van ten minste 15 cm dik
 • ballast sokkels

Palen met scharnierende muurbeugels daarentegen zijn ontworpen om te worden verankerd aan perimeterwanden en terrassen van ten minste 45 cm hoog!

Al onze palen worden compleet geleverd met bevestigingsmateriaal en de benodigde schroeven om uw schaduwzeil veilig te installeren.

Naast hardware en een stevige grondbasis, wordt elke paal geleverd met een exclusieve Muscle x3 Pole Kit, Maanta's unieke verankeringssysteem dat de spankracht verdrievoudigt die op de hoek van het zeil wordt uitgeoefend, voor extreme kracht en spanning!


Installatie is zeer eenvoudig, geen geschoolde handen nodig!

POOLVERGELIJKINGSTABEL

EZ Mast EZ Mast Inox Ulisse Alu Simple
Beschikbare materialen Gegalvaniseerd staal
Geschilderd gegalvaniseerd staal
Roestvrij staal 304 Gegalvaniseerd staal
Geschilderd gegalvaniseerd staal
Gelakt aluminium
Beschikbare hellingen 80° 80° 75°
90°
Muurkraag
75°
90°
Muurkraag
Hoogte 262 cm 262 cm 275 cm 290 cm
Vorm/Diameter Rond (profiel 70 mm) Rond (profiel 70 mm) Elliptisch (profiel 101 x 50,8 mm) Maanta ontwerp (profiel 122 x 70 mm)
Verankeringspunten 5 5 4 voor + 2 achter Infiniti, via rijstrook voor en achter
Weerstand tegen zout (Gegalvaniseerd) (Roestvrij staal 304)
Beschikbare kleuren Gegalvaniseerd, Anthracite, Dark Corten Roestvrij staal Gegalvaniseerd, Anthracite, Dark Corten Silver, Anthracite, Dark Corten
Grondplaat Inclusief 8 mm dikte Inclusief 8 mm dikte Inclusief 10 mm dikte Inclusief 10 mm dikte
Accessoires inbegrepen EZ Muscle x3 Pole
EZ Opwaartse trekstang
EZ Schroeven
EZ Muscle x3 Pole
EZ Opwaartse trekstang
EZ Schroeven
Muscle x3 Pole
Schroeven
Muscle x3 Pole
Schroeven
Aanbevolen voor zeilen tot 25 m² tot 25 m² tot 35 m² tot 45 m²
Aanbevolen toepassing Tuinen, terrassen, voortuin Tuinen, terrassen, voortuin Tuinen, terrassen, voortuin Alle locaties, locaties met zout
Beschikbaarheid op maat Geen Geen Geen Ja met minimale afname
Jaren garantie*** 2 2 2 2
Fiche EZ Mast Fiche EZ Mast Inox Fiche Ulisse Fiche Alu Simple

*** de garantie wordt erkend voor producten die zijn geïnstalleerd volgens onze richtlijnen en alleen op fabricagefouten

FAQ

 • De weerstand tegen spanning. Een schaduwzeil, vooral een groot, oefent een kracht uit van ongeveer 45-50 kg. Een goede verankering moet dus niet alleen bestand zijn tegen de belasting van het zeil, maar ook tegen weersomstandigheden zoals wind en water. Aan de andere kant zijn de op de markt verkrijgbare palen voor zonnezeilen erg goedkoop, maar niet erg sterk. Met een diameter van slechts enkele centimeters is het spannen van een zeil onmogelijk. Dit brengt niet alleen het resultaat van het project in gevaar, maar ook de veiligheid van de constructie zelf.  
 • Maanta palen zijn zeer functioneel. Dankzij onze technologie hebben wij palen ontworpen die het mogelijk maken de schaduwzeilen naar wens te kantelen.
  Alu-Simple, onze premium hoge-sterkte aluminium paal heeft twee banen voor multi-zeil verankering. Ulisse, gemaakt van gegalvaniseerd staal, heeft 6 verankeringspunten. Dit betekent dat u op elk moment van de dag schaduw kunt krijgen, zelfs als de zon ondergaat. En, vooral voor waterdichte schaduwzeilen, is een goede helling een fundamentele voorwaarde om water te laten weglopen en te beschermen tegen regen!

Het verschil tussen de 75° en 90° palen is puur esthetisch. Merk echter op dat u met een 75°-stok enkele centimeters extra kunt winnen aan de top van de stok voor een correcte zeilspanning.

Elke Maanta paal bevat de volgende accessoires

 • stevige grondplaat van 10 mm dik staal (of muurbeugels) - commerciële waarde € 49,95
 • Muscle x3 kit voor bevestiging en spannen in roestvrij staal, zeiltouw in "silver" kleur - commerciële waarde €29,95
 • Hardware en schroeven nodig voor montage (maar geen draadstangen voor verankering aan de grond / muur)

De muurbevestiging van een paal is alleen mogelijk als er minimaal 30cm ruimte is tussen de twee muurbevestigingen. Daarom moet de muur een minimale hoogte hebben van ongeveer 45/50cm. Hier is een nuttige link: https://www.maanta.it/immagini/alu-simple/alu-simple -collare-istruzioni.pdf

Onze paal "Alu-SimplE" is het best bestand tegen zout water dankzij het aluminium met poedercoating, waardoor hij immuun is voor roest en zout water. De Alu-SimplE paal is verkrijgbaar in drie versies: met een 90° basis, met een 75° basis of met muurbevestiging.

Nee, Maanta stokken zijn alleen verkrijgbaar in standaard maten.
290 cm hoog voor Alu-Simple, 275 cm voor Ulisse.

Wij raden deze handeling ten zeerste af, omdat vooral bij gegalvaniseerde palen de galvanisatie kan worden beschadigd en roest kan ontstaan.

De prijs van Maanta palen heeft betrekking op een enkele paal. Of het nu Ulisse of Alu-Simple is, al onze palen zijn inclusief: grondvoet of kragen (in de muurversie), bevestigingsmateriaal (behalve draadstangen die u hier kunt kopen) en de exclusieve MusclePole Kit om het zeil met driedubbele spanning te verankeren.

Nee. Maanta-palen worden geleverd met een grondvoet die moet worden geïnstalleerd op een betonnen ondergrond van ten minste 15 cm dikte, of op een betonnen sokkel van 60x60x60 cm. Hier is de installatie gids.

Installatie op terrassen en balkons is alleen mogelijk met de kraagversie, waarvoor u een muur van ten minste 45 cm hoog nodig hebt. Palen kunnen zowel binnen als buiten het terras worden geïnstalleerd.
Het installeren van een paal met een grondvoet wordt sterk afgeraden: het zal de terras- of balkonmantel beschadigen en de veiligheid van het huis in gevaar brengen.

Voor de installatie van Maanta-palen is geen geschoolde arbeid nodig.

Maantastokken worden in twee pakketten verzonden, waardoor we ze binnen 72 uur kunnen leveren en voor de kleine prijs van €7,95.

Maanta palen maken het mogelijk om meerdere zonnezeilen te verankeren. In het geval van grote zeilen, raden wij de aankoop van de achterste bracing systeem om meer stabiliteit en veiligheid te geven aan de structuur.

Zeker, ze zijn beschikbaar op deze link: https://www.maanta.nl/39-accessori

Product toegevoegd aan verlanglijst