Ontdek het nieuwe milieuvriendelijke buitentapijt "EF Maat"
In de aanbieding vanaf € 54,95!

Schaduwdoek met muurprofiel

Uit de behoefte om één zijde van het zeil aan de muur van het huis te verankeren, zijn Solaria Lean en Solaria +Plus Lean ontstaan.

Het aluminium profiel dat aan de volledige zijkant van het zeil is bevestigd, laat geen regenwater door tussen zeil en muur.

Zo garandeert het verankeren van een volledige zijkant van het zeil aan een buitenmuur volledige bescherming tegen druipwater en maximaal comfort, zelfs bij hevige regenval.

Ga naar configurator

Bescherming tegen wind en regen

Solaria Lean en Solaria +Plus Lean

Het aluminium muurprofiel is speciaal ontworpen voor onze zeilen en heeft een druipwaterdichte inkeping waardoor het perfect aan het oppervlak hecht.

Samen met de meegeleverde zachte pakking hecht het Lean systeem ook op ruwe muren. 

Het anti-druppelsysteem samen met het Lean profiel en het Purishade doek resulteren in Solaria Lean en Solaria +Plus Lean. Twee schaduwzeilen voor wandmontage, ideaal om buitenmeubilair te beschermen. 

Met een windbestendigheid tot 62 km/u en de mogelijkheid om ze aan te passen aan buitenruimtes tot 42 vierkante meter, bieden Solaria Lean en Solaria +Plus Lean een praktische, betrouwbare en designvolle oplossing om buitenruimtes te beschermen tegen regen en wind.

Exclusief Maanta

Anti-drip profiel en afdichting


Het unieke ontwerp van het profiel en de afdichting, ontwikkeld door Maanta's R&D team, zorgt ervoor dat de zijkant van het zeil perfect aansluit op een muur en voorkomt infiltratie van regenwater. De synergie tussen het profiel en het waterdichte Purishade doek voorkomt druipen en garandeert waterdichtheid en comfort.

 • Gegarandeerde waterdichtheid, zelfs bij hevige regen
 • Volledige hechting tussen buitenmuur en luifel
 • Aluminium profiel met pakking inbegrepen
 • Maatwerk beschikbaar zonder extra kosten
 • Uniek ontwerp ontwikkeld door het Maanta team

Windbestendigheid

Oversized profiel met 7 mm groef

Het muurprofiel zorgt er niet alleen voor dat de zeilzijde perfect aansluit op de muur, maar garandeert ook een grote stevigheid. De bevestigingsgroef tussen zeil en muurprofiel is namelijk oversized vergeleken met normale profielen op de markt, wat weerstand garandeert tegen vlagerige winden tot 62 km/u. De verbindingsstang tussen het zeil en het profiel heeft een diameter van 7 millimeter.

 • Weerstand tegen windstoten tot 62 km/u
 • Oversized bevestigingsgat (7 mm)
 • Uniek ontwerp ontwikkeld door het Maanta team

Aanpassing

Lange zijde tot 9 meter

Dankzij de kwaliteit van de materialen en het productieproces is de Lean oplossing ideaal voor het beschermen van grote buitenruimtes zoals tuinen, penthouses of terrassen tegen regen en wind. Het muurprofiel is namelijk geschikt voor zeilen met een lange zijde tot 9 meter, waardoor zelfs zeer grote ruimtes kunnen worden afgedekt. 

 • Geschikt voor zeilen tot 9 meter lang
 • Ideaal voor tuinen, penthouses en terrassen
 • Betrouwbare bescherming tegen regen en wind

WAAROM KIEZEN VOOR PROFIELWAND

Gelijkmatige spanning

Het innovatieve horizontale bevestigingssysteem op het muurprofiel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de hele zijkant van het zeil.

Perfecte hechting aan de muur

Dankzij de afdichting die door de R&D-afdeling werd ontwikkeld, hecht de zijkant van het zeil perfect aan een buitenmuur en wordt infiltratie van regenwater voorkomen.

Bestand tegen winden tot 62 km/u

De materiaalkeuze en het profiel met verhoogde dikte garanderen maximale prestaties en weerstand tegen sterke windstoten.

Purishade® Ivory

Modellen Solaria Lean en Solaria +Plus Lean
Beschikbare afmetingen Standaard en op maat gemaakt via de online configurator
Waterdichtheid aan muurzijde Ja, met exclusieve pakking inbegrepen
Zijwaartse afspanning Ja, met spanbanden en sluitingen
Windbestendigheid Tot 62 km/u
PROFIEL
Materiaal Aluminium 3 mm dikker
Kleur Zilver (ongelakt aluminium)
Gat zeil Verhoogd 7 mm
Materiaal inbegrepen Sluitingen en specifieke schroeven om het zeil aan het muurprofiel te bevestigen
Materiaal niet inbegrepen Verankeringsaccessoires om de hoeken van het zeil tegenover het muurprofiel te bevestigen. Ook niet inbegrepen zijn de schroeven die nodig zijn om het profiel aan de muur te bevestigen.

HOE INSTALLEER JE SOLARIA LEAN OF SOLARIA +PLUS LEAN

Het installeren van Solaria Lean of Solaria +Plus Lean is eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde arbeid of apparatuur. Volg de instructies in de installatievideo of download de pdf gids. Als u verdere ondersteuning nodig hebt, staat onze technische dienst tot uw beschikking.

Technische fiche, inhoud van de verpakking, montagehandleiding en garantie.

Download de gids in pdf

FAQ

Solaria Lean en Solaria +Plus Lean zijn de oplossingen voor wie zijn buitenruimte wil beschermen tegen wind en regen en de beschikbare ruimte optimaal wil benutten. Door één kant van het zeil tegen de buitenmuur te laten leunen, wordt de vervelende waterlekkage tussen zeil en muur vermeden. 

De Lean oplossing, met een muurprofiel, kan buitenruimtes overdekken zoals tuinen van individuele huizen, terrassen van flatgebouwen of terrassen van bars en restaurants. Dankzij de hoge windbestendigheid is het ook geschikt voor klimatologisch benadeelde gebieden zoals maritieme zones of gebieden met veel wind.

De synergie tussen het muurprofiel en het Purishade doek maakt de Lean oplossingen volledig waterdicht. Deze eigenschap maakt het geschikt om buitenmeubilair te beschermen en laat u toe om zelfs in de winter van uw buitenruimtes te genieten.

Product toegevoegd aan verlanglijst