Herfst met Maanta: krijg tot € 50 korting op Solaria en Sailll

EasyShade Ademend
Schaduw voor de beste prijs

Deze schaduwzeil is instapniveau en biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zeer eenvoudig te monteren de belangrijkste kenmerken zijn - Cross-cut (met banden) - Stof 180 g/m² - ringen in roestvrij staal .. EasyShade ademend is een windwerend en hagelwerend zeil dankzij de geweven stof, ongelooflijke scheurweerstand, weerstand tegen...
 • windbestendigheid max 40-50
  windbestendigheid max 40-50
 • ademend
  ademend
 • 2 jaar garantie
  2 jaar garantie
 • Hdpe 180g
  Hdpe 180g
 • recht gesneden
  recht gesneden
€ 34,95

SolariA ademend
Ons beste radiaal gesneden schaduwdoek

Het ademende SolariA schaduwdoek wordt in Italië gemaakt van de zeer robuuste HDPE Meshnet van 320 g/m².De belangrijkste kenmerken zijn - Radiaal gesneden - Stof Meshnet HDPE 320 gram - Digitaal stiksel - A roestvrijstalen ringen - Gemaakt in Italië. Het doekt biedt optimale bescherming tegen UV-stralen, zon en wind tot 65 km/u. De radiale snede,...
 • Meshnet 320g
  Meshnet 320g
 • ademend
  ademend
 • thermisch schild
  thermisch schild
 • 4 jaar garantie
  4 jaar garantie
 • windbestendigheid max 55-65
  windbestendigheid max 55-65
€ 393,01 € 443,01
geldig tot

Saill ademend
schaduwdoek hoge kwaliteit

Saill is het schaduwdoek gemaakt in Italië met Meshnet® HDPE 320 g/m². De belangrijkste kenmerken zijn - Cross-cut (met banden) - 316 roestvrijstalen ringen - Digitaal stiksel - Gemaakt in Italië .. Het beschermt optimaal tegen UV-stralen, zon en wind. Dankzij moderne technologieën zijn we in staat om uiterst precieze sneden en naden te...
 • Meshnet 320g
  Meshnet 320g
 • windbestendigheid max 51-62
  windbestendigheid max 51-62
 • ademend
  ademend
 • thermisch schild
  thermisch schild
 • 3 jaar garantie
  3 jaar garantie
€ 269,00 € 299,00
geldig tot

Stofstalen
Saill en Solaria zeilstoffen

Raak de innovatieve technische Maanta-stoffen aan met uw hand.Purishade® waterdichtDeze revolutionaire waterdichte stof voor zonzeilen is het resultaat van jarenlange ontwikkeling en onderzoek.Weathertech is waterdicht en tegelijkertijd ademend, bestand tegen tractie en slijtage.De productie is bijzonder milieuvriendelijk.HDPE 320 tegen wind en hagelHet...
€ 1,00

Wat is een ademende stof voor zonwering?

Een ademende stof is een stof die gekenmerkt wordt door de zogenaamde "loose weave", d.w.z. een weefselstructuur waarbij de weefdraden minder dicht zijn dan bij andere soorten stof, zoals waterdichte stof. 

Het resultaat is juist het kenmerkende ademende vermogen dat het zeil frisheid geeft en het " warme cape " effect wegneemt.

Bovendien zijn de zeiloverkappingen die u in deze categorie vindt, gemaakt van HDPE-weefsel, gegarandeerd hagelbestendig.

 

Ons HDPE ademend weefsel is gemaakt van polyethyleen met hoge dichtheid.

Dit onderscheidt zich door zijn grotere treksterkte dan polyethyleen met lage dichtheid. Deze eigenschap is optimaal voor een zeil, omdat het daardoor maximaal kan worden uitgerekt om eventuele plooien weg te werken, zonder het risico te lopen dat het scheurt.

 

 

Onze ademende stoffen

Maanta biedt twee soorten ademende stof van polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE en Meshnet). Beide zijn behandeld met anti-schimmel en kunnen door hun eigenschappen zeer snel drogen, zelfs na lange regenbuien.

De twee doeksoorten verschillen van elkaar in hun gramgewicht, d.w.z. hun verhouding gewicht/oppervlakte (g/m2). 

 

De eerste stof, HDPE genaamd, is ademend en maakt deel uit van alle "EasyShade" ademende schaduwzeilen op instapniveau.

Het heeft een gewicht van 180 gr/m² en is nieuw, d.w.z. niet gerecycled. De keuze van deze stof werd gemaakt om een hogere kwaliteit van het garen te waarborgen. 

 

In het EasyShade-model wordt deze stof steeds aangeboden met een cross-cut patroon, d.w.z. met horizontale banden en zeer stevige naden, en in 4 kleurvarianten: ivoor, beige, wolk en grafiet. Er is keuze uit 20 verschillende maten, waaronder vier vormen: driehoek, driehoek rechthoek, rechthoek en vierkant.

Al onze ademende 180 g/m² stof heeft ook een essentiële eigenschap voor een schaduwconstructie: de stof biedt goede UV-bescherming.

 

 

Het tweede ademende weefsel, MESHNET genaamd, is een prestigieus technisch weefsel en wordt gebruikt voor de modellen Saill en Solaria.

Het is ook gemaakt van polyethyleen met hoge dichtheid, maar met een hoger gewicht: 320 g/m2.

 

Deze stof is volledig Made in Italy en ook hier is bewust gekozen voor een maagdelijke stof om een nieuwe en sterke draad te garanderen. 

MESHNET is een echt hitteschild, dankzij de brede mazen en het specifieke gewicht laat het de warmte van de grond naar boven door en houdt tegelijkertijd de ruimte onder het zeil geventileerd. Tegelijkertijd houdt het MESHNET doek  > 89% van de ultraviolette stralen tegen, een essentieel element bij de keuze van een terraszeil.

 

Met het "MESHNET" 320 gr/m2 doek, worden in onze magazijnen twee modellen zeilen geproduceerd, 100% "Made in Italy". 

 

Het eerste model in ademend 320 gr/m² materiaal heet "Saill" en wordt gekenmerkt door een kruislings gesneden snit.

Het snijden van de stof gebeurt digitaal door een ultramoderne precisiesnijmachine. Het uiteindelijke stikwerk wordt gedaan door onze ervaren naaisters.

 

Het tweede model in "MESHNET" stof heet "Solaria" en wordt gekenmerkt door een radiale snit. Wat betekent dit? De stukken stof worden niet in stroken maar in segmenten gesneden en vervolgens radiaal aan elkaar genaaid: de radiale snit werd in 1983 uitgevonden door zeilontwerper Tom Schnackenberg. Het voordeel is dat een correcte en uniforme verdeling van de spanning gegarandeerd is. Externe factoren zoals wind worden door een schaduwzeil met deze snit beter opgevangen.

 

Zowel de "Saill" als de "Solaria" modellen worden in standaardmaten geproduceerd en kunnen ook op maat worden gemaakt. 

Maanta biedt 15 standaardmaten, in rechthoekige, vierkante en driehoekige vormen, in 4 kleuren: ivoor, beige, wolk en grafiet. 

Voor op maat gemaakte maten hebben wij een speciale configurator gemaakt waarin u de gewenste afmetingen kunt invoeren.

 

Klik hier voor toegang!

Bij ademende zeilen hoeft u geen waterafvoerpunt te kiezen, omdat het water door het doek zelf wordt gefilterd.

Product toegevoegd aan verlanglijst