Purishade®

De eerste stof die de natuur respecteert en kracht, absolute waterdichtheid en micro-ademend vermogen combineert.

Het combineert eco-compatibiliteit en textielprestaties met een esthetische impact van uitmuntendheid.

PURISHADE® application

PURISHADE®

Onze Purishade® is gemaakt van een polypropyleengaren. Dit materiaal is een synthetisch thermoplastisch polymeer dat is afgeleid van de productie van olie en aardgas. Propyleengas was een afvalproduct van olie- en aardgasfabrieken. Aan het eind van de jaren vijftig polymeriseerde de Italiaanse wetenschapper Giulio Natta propyleengas en maakte een polypropyleenplastic voor commerciële kosten.

TEXTIEL PRESTATIES

Purishade® is van nature waterafstotend, vlekbestendig, bestand tegen schimmels, motten en bacteriën als geen andere synthetische of natuurlijke vezel en is extreem goed bestand tegen de inwerking van zuren en logen. Het is ook bestand tegen vocht en weersinvloeden. Het neemt geen water op en droogt snel

Polypropyleen stoffen hebben een hoge weerstand tegen degradatie door blootstelling aan licht en slecht weer, maximale kleurvastheid tegen de werking van de zon, wind en regen, het vermogen om hoge mechanische belastingen te overwinnen, het vermogen om UV-stralen te absorberen, het voorrecht van respect voor het milieu en het voordeel van 100% recycling.

Slijtvastheid wordt gemeten door een test (UNI EN ISO 12947): Purishade® gevraagd 35000 cycli alvorens te worden gebroken tegen 600 van beroemde polyester en 100 van beroemde acryl.

De mechanische sterkte ontwikkeld door de stoffen wordt gemeten door een andere laboratoriumtest (UNI EN ISO 13934-2). Ook hier zijn de resultaten heel duidelijk: Purishade® is 40% sterker dan het bekende polyester en 3,7 keer sterker dan het bekende acryl!

REINIGINGSINSTRUCTIES

Purishade® stof kan tot 40°  gewassen worden met een neutraal wasmiddel. Het kan ook worden behandeld met producten die geschikter zijn voor het verwijderen van vlekken op textiel. Laat het drogen in de open lucht. Vlekken op waterbasis kunnen worden gereinigd met een afwasmiddel en witte azijn. Meng 2 theelepels (10 ml) schoonmaakmiddel (ook afwasmiddel!), 2 theelepels (10 ml) witte azijn en 1 liter lauw water. Bevochtig een doek met de oplossing, veeg lichtjes en dep de vlek. Gebruik nu een vochtige spons om het wasmiddel te verwijderen. Dep al het water op met een droog papieren handdoekje en laat het gebied enkele uren drogen.

Voor een echt hardnekkige vlek kunt u deze methode gebruiken.

Draag rubberen handschoenen en een masker - de dampen zijn bijtend, dus zet een raam open of ga naar buiten. Gebruik een oplossing van 35% fijn huishoudbleekmiddel en 65% leidingwater. Doe het in een spuitfles. Bedek de vlek gelijkmatig en laat 60 minuten staan. Gebruik zo nodig een borstel om de vezels los te maken. Spoel grondig met water.

OMGEVING

De Higg-index , sterk ondersteund door de Sustainable Apparel Coalition, biedt een hulpmiddel voor de 'kleding- en schoeisel om de duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van een product , van de grondstof tot het einde van zijn levenscyclus. Polypropyleen wordt aangeduid als de meest milieuvriendelijke stof , met een veel lagere impact dan polyester en acryl , veel gebruikt in luifels.

Er worden geen oplosmiddelen of zuren gebruikt, zoals wordt gebruikt voor viscose, triacetaat, nylon en polyester. Het hoeft niet gewassen te worden in tegenstelling tot de wolproductiecyclus (daarom wordt er geen afvalwater geproduceerd) noch bleekprocedures (in tegenstelling tot de katoenproductiecyclus waarbij afvalwater met chemische bleekmiddelen wordt geproduceerd).

Zonder de noodzaak om chemische toevoegingen toe te voegen, heeft het polypropyleengaren waarvan Purishade® is gemaakt hypoallergene en anti-geureigenschappen en is compatibel met voedselgebruik. Vanwege de chemische aard geven de ermee vervaardigde stoffen geen aanleiding tot allergische verschijnselen op de huid en slijmvliezen, zelfs niet bij bijzonder gevoelige personen of bij problemen met irritatie of allergieën. Polypropyleen is uitstekend bestand tegen zuren en alkalisch zweet en garandeert een hoog niveau van comfort, bruikbaarheid en hygiënische veiligheid ook voor contact met de huid van een pasgeborene jonger dan 6 maanden.
Het is daarom ingedeeld in klasse 1 Oeko-Tex.

Dankzij de fysisch-chemische eigenschappen de productie ervan vereist lagere temperaturen in vergelijking met andere synthetische polymeren en heeft daarom een ​​ lagere impact in termen van energieverbruik en CO2-uitstoot . Het kan ook gemakkelijk worden gehakt, in korrels verwerkt en tot 10 keer hergebruikt! Deze functie maakt de regeneratie van afval in bedrukbaar en recyclebaar materiaal mogelijk.

Een snel voorbeeld:
Om een ​​polypropyleen T-shirt te maken 
0,6 liter water.
2700 liter is nodig voor hetzelfde katoenen T-shirt!

ADEMENDHEID

Purishade® is extreem ademend: uit sommige laboratoriumtests blijkt dat de luchtcirculatie die door de stof wordt toegestaan, ervoor zorgt dat de waargenomen temperatuur met 37% wordt verlaagd in vergelijking met stoffen met een slechte doorlaatbaarheid.

Dit voorrecht van de stof was zeer gewenst gezien het gebruik waarvoor Purishade® werd gecreëerd en vereiste de perfecte integratie tussen garen en productie-eigenschappen. Het gevoel wordt beschermd door de luchtige schaduw van een boom!

Stof vergelijking Purishade® Beroemd polyester Beroemde acryl
Materiaal Solution Dyed
Polypropylene
100% Solution
Dyed PET
Solution
Dyed Acrylic
Gewicht 270 gsm 300 gsm 295 gsm
Milieu-impact (HIGG) 37 44 52
Treksterkte 2400x1700 2100x1400 1250x880
Slijtvastheid (cycli) 35.000 600 100
Ademend vermogen (g/sgm/24h)
(ASTM E96 BW)
2500 400 1400
Waterkolom (mm) 400 380 350
UPF 50+ 50+ 50+
Kleurechtheid tegen licht
UNI EN ISO 105-B04
7/8 7/8 7/8

ONZE PURISHADE® CATALOGUS

Bekijk onze catalogus met alle informatie over onze ademende stof Purishade®.

Product toegevoegd aan verlanglijst