De radiale snede

De radiale snede is zeker een veel bewerkelijkere snede waarbij veel sneden moeten worden gemaakt: het zal echter deze rijkdom zijn om een ​​correcte en uniforme verdeling van de spanning op het oppervlak van het zeil mogelijk te maken.De radiale snit van de schaduwdoeken

Alle stoffen die gewoonlijk worden gebruikt voor de productie van binnen- en buitenmeubels, worden geproduceerd op rollen, die verschillende breedtes kunnen hebben. Deze rollen worden vervolgens gesneden en genaaid om het eindproduct te verpakken.

Er zijn echter twee verschillende manieren om de stoffen "panelen" waaruit een zeil bestaat, samen te stellen: "rechte" snede, ook wel kruissnede of radiale snede genoemd.

De "rechte" snit is zeker de snelste en goedkoopste, het maakt een snelle montage mogelijk en vermindert eventuele verspilling van stof.

Tot 1983 werden alle zeilen geproduceerd met dit systeem wat zorgt voor zuinigheid en goede prestaties. Het moet echter zeker worden benadrukt dat vanwege de lage stijfheid die door deze snede wordt ontwikkeld, het zeil zijn kracht verliest vanuit het oogpunt van prestaties.

Zeil met cross-cut snede

De radiale snede

De revolutie vond plaats in 1983 met Tom Schnackenberg "zeilontwerper" van het consortium van "Australië II"; Tom profiteert van de komst van moderne snijplotters en ontwerpsoftware.

De zeilen met radiale snede worden geproduceerd met veel meer sneden en vereisen daarom een ​​groter aantal sneden en naden, waardoor ook de verspilling van de stof toeneemt.

Ze garanderen echter een betere spanning omdat elke kleine staaf de kracht die op de uiteinden wordt uitgeoefend, kan "transporteren". Het is alsof elke kleine driehoek de drager wordt van een krachtvector, die vanaf de top van het zeil naar het midden wijst.

Deze vector gaat gepaard met de sterkte van 4-5 andere kleine vectoren. Al deze vectoren vinden geen "barrières" en wijzen rechtstreeks naar het punt waar de kracht worstelt om te bereiken, namelijk het midden van het zeil. Vergeleken met de "afgesneden" sneden die de voortplanting van de kracht "blokkeren", zorgt de diagonale verbinding ervoor dat het precies het meest delicate punt bereikt.

Door de kracht te "verdelen" kunnen we ervoor zorgen dat elke wond de spanning krijgt die nodig is om op spanning te blijven.

Het moet daarom worden benadrukt dat de radial een stijver zeil mogelijk maakt, minder meegeeft onder belasting en met een langere prestatieduur: het werkt natuurlijk homogener.

De nautische zeilen

Als je naar de nautische zeilen van raceboten kijkt, zul je merken dat ze radiaal zijn, of beter gezegd, tri-radiaal, omdat ze enorme oppervlakken moeten bedekken.

Op deze foto's zul je zien hoe moderne raceboten nog complexere sneden en constructies gebruiken, aangezien de software altijd vooruitgaat en vezels en productiemethoden kan mixen, maar de basis is altijd een radiale snede zoals je kunt zien. licht!

Membraan gesneden

Radiale snede

Product toegevoegd aan verlanglijst