Ontdek het nieuwe milieuvriendelijke buitentapijt "EF Maat"
In de aanbieding vanaf € 54,95!

Oprolbare schaduwdoeken Maanta

Na het succes van Saill en Solaria en een grote geest van innovatie, presenteert de Maanta-crew haar eigen opwindsysteem voor schaduwzeilen.
Uit ervaring op nautisch gebied komt Solaria Furl, het rolzeil dat in minder dan 30 seconden kan worden gesloten. Meer te weten komen
Uniek ontwerp, extra grote haspel, aluminium en 316 roestvrij staal, zijn slechts enkele van de sterke punten. Nautische kwaliteit ten dienste van zonnezeilen!

 • Oprolbaar schaduwdoek zonder rol
 • Handmatig oprolbaar = geen onderhoud
 • Oprolbaar in 27 seconden
 • Gemakkelijk te installeren
 • Doe-het-zelf installatie
 • Radiale performance met Solaria Furl
 • Levering in 48/72u

Maanta heeft in de loop der jaren verschillende oprolbare schaduwdoeken gepresenteerd. Als we haar geschiedenis volgen, vinden we CoR 2.0 en OmbrelA, de eerste een schaduwdoek met een stijve giek, alleen op maat gemaakt en waarvoor gespecialiseerde arbeid nodig is. De tweede een gemotoriseerde, automatisch oprolbare parasol met een uniek ontwerp (alleen op bestelling verkrijgbaar).

INDEX

Eerste patenten voor Maanta schaduwdoeken

Schaduwdoeken zijn een categorie zeilen die sinds de jaren 2000 op de markt zijn. De oorspronkelijke uitvinding was van Gerald Wurz, een Oostenrijker die eind jaren negentig het eerste industriële model patenteerde. Maar al in 2006 dienden Andrea Bettega en Marco Bettega, oprichters van Maanta en Bega srl, hun eerste versie in van een oprolbare, gemotoriseerde zeilzonwering.

Sindsdien zijn verschillende jaren verstreken en is het product geëvolueerd volgens de verschillende opgedane ervaringen. In 2017 en 2018 ontstonden drie producten die wij als definitief beschouwen in deze categorie: CoR 2.0, OmbrelA en Solaria Furl.

Solaria Furl, het radiaalzeil dat op zichzelf kan worden opgerold

Gebaseerd op de kwaliteit van nautische producten, met behulp van roestvrij staal 316, hoogwaardige kogellagers en geanodiseerd aluminium, zijn we erin geslaagd een solide, betrouwbare furler, of furler in vakjargon, te bouwen die bestand is tegen de sterke torsie van schaduwzeilen, zelfs onder windbelasting.

Kies tussen Solaria Furl standaard maten of configureer het online in een paar eenvoudige stappen kan de zeilzonwering op maat binnen enkele dagen bij u thuis worden geleverd, zelfs midden in het seizoen!

SMART = CLEVER
Handmatig = open- en sluitsnelheid
Geen onderhoud = duurzaamheid
M-SMOOTH = maximale soepelheid, manoeuvreren binnen handbereik

PERFORMANCE = EXCELLENCE
Mariene materialen = constante prestaties op lange termijn
Radiaal = winddicht/regenbestendig
S-GRIPP = technologie die lijnslippen elimineert

SIMPLE = FAST
Online configureren = levering in 24/72u
Eenvoudige installatie = geen geschoolde arbeid
Denk er niet meer aan.

Solaria Furl is Maanta's radiaal rolzeil. Het rolsysteem, dat qua uiterlijk doet denken aan de gennaker furler voor zeilboten, is vergroot om de torsies van een horizontaal geplaatst schaduwzeil te kunnen weerstaan.

Na maanden van onderzoek, ontwikkeling en stresstesten is de Maanta crew erin geslaagd een product met een uniek ontwerp te presenteren. Volledig in eigen huis ontworpen en ontwikkeld door gepassioneerde en ervaren mensen, garandeert het een ongeëvenaarde soepelheid en gemak bij het oprollen. De WIDE SPOOL, de rolrol heeft een grotere diameter, waardoor het zeil met minder moeite en sneller geopend en gesloten kan worden.

Bepaalde details in de constructie maken het mogelijk, zoals de S-GRIPP-technologie, om ervoor te zorgen dat de lijn niet in de gleuf glijdt als de zeilbelasting zeer hoog is. Hoe triviaal het ook klinkt, een nautisch zeil met een normale furler werkt niet horizontaal, maar verticaal, en wordt ondersteund door de wind, waardoor de lagers en de hele constructie veel minder worden belast.

Waarom kiezen voor een rolzeil?

Een vast zeil is zeker goedkoper, maar bij harde wind kan het schade veroorzaken aan de ankerplaatsen als het niet wordt losgemaakt. Met de FURLER Maanta kunt u het zeil op zichzelf oprollen. Het duurt minder dan 30 seconden om het zeil te sluiten, en het zeil heeft geen lift meer. Het verkorten van de roltijd was een doel bij de ontwikkeling van de furler, en daar zijn we in geslaagd dankzij de luslijn. Er zijn geen lieren, zwengels of meters en meters lijn nodig die vervolgens moeten worden opgerold.

Het afsluitbare systeem geniet ook de voorkeur voor wie het zeil voor langere tijd moet sluiten zonder het te moeten verwijderen, wassen, drogen en droog opbergen. Door het zeil bijvoorbeeld in de winter op te vouwen is het doek minder gevoelig voor weersinvloeden, minder slijtage staat gelijk aan meer duurzaamheid.

Solaria Furl heeft de voorkeur van wie:

 • Hij heeft een club en wil de zeilen vastzetten tijdens sluitingstijd
 • Hij heeft een tweede huis waar hij zich geen zorgen over wil maken in geval van een storm.
 • Hij wil van het uitzicht genieten, maar tegelijkertijd flexibel zijn en in enkele seconden dichtbij zijn.
 • Wil de duurzaamheid van het zeil tijdens de winterperiode optimaliseren

Het rolsysteem wordt alleen toegepast voor radiale zeilen, Solaria Furl is verkrijgbaar in zowel standaard als aangepaste maten.

Technische specificaties van het wikkelsysteem

Furler Maanta

Furler nautisch of commercieelo

Materialec

Aluminium en roestvrij nautisch staal 316

Aluminium

Lagers

Roestvrij staal 40mm

Standaard 20 mm

Steengroeve Passacima

Antislip

Standaard

Touw oprollen

8mm oversized nautisch touw

Standaard 6 mm

Ontwerp

Exclusief Maanta ontwerp

Standaard geperforeerd

Online configureren, klik hier

Een rolgordijn opmeten en configureren

Het configureren en maken van dit type zeil is eenvoudig, er zijn twee methoden.

De eerste is het nemen van metingen vanaf de ankerpunten, laten we een voorbeeld nemen: we hebben een vierkant gebied te bedekken, we nemen metingen vanaf de ankers, markeren de eerste zijde als zijde AB, de afstand van B tot anker C de tweede zijde, enzovoort. Door de metingen in de configurator met deze optie in te voeren, wordt de zeilgrootte opnieuw berekend, zodat de ankers werkruimte hebben.

De tweede methode is om de zijden van het zeil aan te geven, en niet de ankerpunten, het systeem zal dan ook NIET de benodigde resizing berekenen om de zijden te spannen.

Bij beide methoden moet u onthouden dat CA altijd de zijkant of diagonaal van het zeil oprolt.

Voor meer informatie over hoe te meten, klik hier.

CoR 2.0 het gemotoriseerde oprolbare schaduwzeil

CoR 2.0 staat aan de top van de oprolbare zeilluifels: zijn lijncircuit is verbonden met CtR, een gepatenteerd systeem dat een constante, modulaire spanning op het afdekzeil handhaaft. De voordelen van deze uitvinding zijn legio: een gespannen doek is beter bestand tegen windvlagen, voert regenwater beter af en biedt meer veiligheid.

Hierdoor kunnen wij grotere, tot 70 vierkante meter (bij de concurrentie tot 50) en veiligere schaduwzeilen bouwen. Elke CoR 2.0 is uniek en wordt op maat en op aanvraag gemaakt. De voordelen van CoR 2.0 zijn niet groter dan die van Solaria Furl en vereisen een meer zorgvuldige installatie, bijna door geschoold personeel. Daarom wordt er steeds minder bekendheid gegeven aan CoR 2.0 en is er steeds minder vraag naar.

Er is een breed scala aan stoffen beschikbaar, variërend van het beste nautische Dacron, speciaal gekozen door de fabrikant van de wereld om een betere UV-bestendigheid te garanderen, tot het technologische Weathermax met zijn brede scala aan kleuren, in staat om de temperatuur onder de overkapping met 37% te verlagen.

CoR 2.0 is, in tegenstelling tot de oprolbare schaduwzeilen van Solaria Furl, gemotoriseerd door Somfy, de grootste fabrikant ter wereld. Het is uitgerust met een Somfy-anemometer die de automatische sluiting van het doek regelt in geval van overmatige wind.

OmbrelA de oprolbare parasol

De rolluiken omvatten ook OmbrelA. Deze tuinparasol is volledig gemotoriseerd.

Het bijzondere zit hem in het ontwerp, dat doet denken aan een klassieke bureaulamp, en in de innovatieve geïntegreerde oplossingen. De mast is beweegbaar en de rolboom is kantelbaar. De combinatie van deze elementen betekent dat de schaduwkegel verstelbaar is en effectief kan beschermen tegen zon en wind, ongeacht de omstandigheden.

Bij overmatige wind sluit OmbrelA vanzelf dankzij de detectie van de anemometer en de automatische impuls aan de standaard geïnstalleerde Somfy-motor. Dankzij hun nauwkeurige ontwerp kunnen deze inklapbare zonneschermen tot 24 vierkante meter bedekken, vergeleken met maximaal 17 bedekt door concurrerende inklapbare zonneschermen.

Maanta, samen met Solaria Furl de beste keuze voor intrekbare zeilzonwering.

Indicatieve prijzen

Onze rolzeilen worden op maat ontworpen en vervaardigd. De uiteindelijke prijzen zijn afhankelijk van de grootte van het zeil, het type ankers en de gekozen accessoires.

Enkele prijsvoorbeelden: Een Cor 2.0 30m² rolzeilsysteem kost vanaf ca. 14.000€, een 60m² zeil kost vanaf ca. 17.000€.

De volgende grafiek toont de geschatte prijs voor de verschillende maten die kunnen worden gerealiseerd:

[{dv_prodVele_newCatalogoImpermeabili}]

Product toegevoegd aan verlanglijst