Is het beter een waterdichte of ademende stof?
Ontdek de 4 stoffen van de Maanta zeilen!

Ontdek de complete gids voor het kiezen van de beste stof voor uw schaduwzeil.
Betere Purishade® of HDPE?
Technische kenmerken, gedrag bij harde wind en regen.

Beter een waterdichte of ademende stof?
Ontdek de 4 stoffen van de Maanta zeilen!

Ontdek de gids maakt de keuze van de beste stof voor uw schaduwzeil compleet.

Beter Purishade® of HDPE?
Technische kenmerken, gedrag bij harde wind en regen.


Onze stoffen voor zonnezeilen: kenmerken en sterke punten

De zonnezeilen uit de Maanta-catalogus zijn verkrijgbaar in 4 verschillende stoffen.

De Easy Shades op instapniveau zijn gemaakt in de waterdichte versie met een 160 gram PU dubbel gecoat polyester terwijl de schermelementen zijn gemaakt van 180 gram hoge dichtheid virgin polyethyleen (HDPE).

De zeilen gemaakt in Italië Sail en SolariA zijn in plaats daarvan gemaakt met Purishade® polypropyleen in de waterdichte versie en met een zeer sterke 320 gram HDPE in de schaduwversie.

De 4 stoffen van Maanta zeilen

Laten we samen de kenmerken en voordelen van de 4 stoffen ontdekken!

POLYESTER WEATHERTECH HDPE MAAGD MESHNET 320
POLYESTER PURISHADE® HDPE MAAGD MESHNET 320
TYPE STOF POLYESTER POLYPROPYLEEN (OLEFIN) POLYETHYLEEN
HOGE DICHTHEID'
POLYETHYLEEN
HOGE DICHTHEID'
GEWICHT STOF 160gr x mq 270gr x mq 180gr x mq 320gr x mq
ECO-COMPATIBILITEIT 3/5 5/5 3/5 3/5
VERZEGELDE NADEN SI SI NO NO
KLEURPERSISTENTIE 3/5 5/5 5/5 5/5
WEERSTAND TEGEN
SCHEUREN / HAGEL
3/5 4/5 4/5 5/5
WATERBESTENDIG 5/5 5/5 1/5 2/5
WATERUITLAAT 90% 100% 20% 40%
CONDENSATIERISICO 3/5 - - -
WEERSTAND TEGEN
DE WATERKOLOM
50 mm 500 mm 0 0
ERVAREN VERSHEID 2/5 4/5 4/5 5/5
WEERSTAND TEGEN SCHIMMEL 3/5 5/5 5/5 5/5
Slijtvastheid: 3/5 5/5 4/5 5/5
WEERSTAND TEGEN SPANNING 3/5 4/5 4/5 5/5
    Ontdek Purishade®    

Onze waterdichte stoffen

Stof vergelijking Purishade® Beroemd polyester Beroemde acryl
Materiaal Oplossing geverfd polypropyleen 100% oplossing geverfd PET Oplossing geverfd acryl
Gewicht 270 gsm 300g 295g
Milieu-impact 37 44 52
Treksterkte: 2400x1700 2100x1400 1250x880
Taber-slijtage (cyc til b/t) 35.000 600 100
Ademen (g/sgm/24h) (ASTM E96 BW) 2.500 400 800
Waterkolom mm 400 380 350
UPF 50+ 50+ 50+
Kleurechtheid tegen licht UNI EN ISO 105-B04 7/8 7/8 7/8
Polyester stoffen zonnezeilen

POLYESTER 160g

Een 160g polyester stof met dubbele PU-coating. Dankzij enkele technische kenmerken en gesealde naden biedt het een goede waterdichtheid en spanning. Het is zeker een betrouwbare stof voor het instapmodel, die zijn regenbeschermingsfuncties goed vervult.

polyester stoffen zonnezeilen

PURISHADE® 270g

Een milieuvriendelijke stof, gemaakt van zeer ecologisch polypropyleen en geschikt voor recycling. Het combineert uitstekende mechanische eigenschappen (treksterkte, treksterkte) met een goede balans tussen ondoordringbaarheid (500 mm waterkolom) en ademend vermogen: dit helpt ons om een ​​uitstekende luchtuitwisseling te hebben die nuttig is voor het waarnemen van een veel lagere temperatuur tijdens de zomer (37% warmte) vermindering). De persistentie van kleur is fantastisch in de tijd en blijkt uit de resultaten van laboratoriumtests (7/8 ISO 105B02).

Onze ademende stoffen (niet waterdicht)

polyester stoffen zonnezeilen

POLYETHYLEEN HDPE 180g

Het 180 gram geweven virgin polyethyleen is een betrouwbaar en functioneel instapmodel. Het heeft een uitstekende windweerstand en dankzij het geweven gaas laat het de warmte naar boven wegstromen, waardoor koele gebieden worden gecreëerd die worden beschermd tegen UV-stralen. Bijzonder geschikt voor badinrichtingen of overkappingen van parkeergarages.

polyester stoffen zonnezeilen

MESHNET 320g

Ons Meshnet 320g is een extreem robuust geweven nieuw polyethyleen. Dankzij deze eigenschap is het in staat om een ​​hitteschild te vormen dat zorgt voor frisse beschaduwing van alle externe gebieden: het laat de warmte naar boven gaan en houdt de omgeving onder het dak geventileerd. Mede dankzij het dichte gaas laat het ook 40% van het water dat op het dak valt wegvloeien!

De kenmerken van de Maanta Waterproof zeilen

De stof van onze Easy Shade zeilen is een 160 gram per vierkante meter polyester met dubbele polyurethaan coating en perimeter versterkingstape. De dubbele hoes van polyurethaan is een van de voordelen van Maanta-zeilen ten opzichte van concurrerende zeilen, omdat het zorgt voor een grotere waterdichtheid. Het zeil is wasbaar in de machine op 40°.

De stof van de Sail en Solaria zeilen is in plaats daarvan de 270 gram per vierkante meter Purishade®. Door de innovatieve coating is het zowel waterdicht (500 mm waterkolom - wat aangeeft dat het bestand is tegen de druk van 50 cm water voordat het begint te druppelen!) en ademend (ademend vermogen g / m2 / 24 uur 700). / p>

Dit zorgt voor een stof die zowel waterdicht als 'cool' is. Bovendien staat polypropyleen bekend om zijn volledig schimmelwerende eigenschappen en uitstekende mechanische eigenschappen zoals weerstand tegen spanning en slijtage, dingen die echt nodig zijn voor luifels. Tot slot het belangrijkste: polypropyleen is de stof met de laagste index (37) van milieu-impact in de eco-compatibiliteitsranglijst opgesteld door de HIGG-vereniging, die rekening houdt met de impact op verschillende factoren, waaronder opwarming van de aarde, eutrofiëring, gebruik van water in het productieproces, uitputting van fossiele hulpbronnen, CO2-uitstoot en gebruik van chemicaliën.

kenmerken waterdichte maanta zeilen

Voordelen van waterdichte stoffen

Ze zijn beide zeer waterdicht (waterkolombestendig 50 en 500 mm). Ze beschermen het schaduwrijke gebied zowel tegen regen als tegen bladeren, vogelpoep en meer.

Nadelen: waterdicht polyester houdt warmte vast en creëert een 'hood'-effect, het is meer onderhevig aan slijtage, scheur- en windbelasting.

Let op: Om een ​​zeer hoge windweerstand te garanderen, raden wij u aan de stof correct op te spannen. De goed gespannen stof 'snijdt' de wind beter af en laat de regen beter stromen.

We raden aan het zeil op de juiste manier te kantelen (minimaal 25% helling), anders kunnen er centrale zakken ontstaan ​​die het zeil beschadigen en grote hoeveelheden water ophopen.

De combinatie van spanning en kanteling is echt cruciaal bij waterdichte zeilen. Als slechts één van deze twee elementen ontbreekt, kunnen we er zeker van zijn dat de stof zijn functie zal vervullen, dat wil zeggen, het houdt water vast, maar in het midden van het zeil, wat erg gevaarlijk is! In plaats van tekort zijn we in overvloed, zowel met spanning als met neiging, met waterdichte stof is het echt belangrijk!

voordelen maanta waterdichte zeilen
kenmerken maanta schaduwzeilen

De eigenschappen van het zonweringsdoek (ademend - HDPE)

Onze Easy Shade ademende zeilen zijn gemaakt van 180 gram VIRGIN polyethyleen (we specificeren dit omdat het gebruik van een niet-gerecycleerd materiaal er na verloop van tijd veel meer kwaliteit van het filament en de weerstand is). De schaduwzeilen zijn wasbaar met een hogedrukreiniger.

De ademende zeilen gemaakt in Italië Sail en Solaria gebruiken in plaats daarvan de zeer robuuste Meshnet HDPE-stof, met een gewicht van 320 gram per vierkante meter. Dit accentueert de voordelen van de HDPE-stof en zorgt voor een betere zomerse frisheid dankzij het hitteschild dat een stof van die dikte kan ontwikkelen.

voordelen maanta schaduwzeilen

Voordelen van zonwering / ademende stof:

  • ongelooflijk goed bestand tegen windstoten (laat het passeren)
  • laat de warme lucht 'natuurlijk' naar boven ventileren (en heeft niet het 'capuchon'-effect van een regenjas)
  • schimmelwerend, scheurvast, beter bestand tegen de tijd en tegen tractie.
  • Het verzamelt geen zakken, noch van lucht noch van water natuurlijk.

Opgelet: zelfs de ademende stof moet correct worden gespannen, omdat dit helpt om het stabieler te maken tegen de wind en ook om wat regenwater naar de hoeken te laten glijden zonder te doorboren. De 180 gram laat 20% van het regenwater weglopen als het goed gespannen en gekanteld is, terwijl het met de 320 gram 40% zal bereiken.

Alle Maanta zeilen en ankeraccessoires zijn bijzonder robuust en speciaal ontworpen voor bovengemiddelde spanningen!

Bij regen: welk schaduwzeil is het meest waterdicht?

De waterdichte zeilen zijn behandeld met verschillende coatings die waterdichtheid garanderen. Voor optimale prestaties raden wij u aan de montage-instructies te volgen en het zeil op de juiste manier te spannen en te kantelen.

Het zonweringsdoek is niet waterdicht. Indien goed gespannen, filtert hij ca. 20% van het water (40% in het geval van 320 gram). De stof is echter zeer resistent in de tijd en is gemakkelijk bestand tegen blootstelling aan weersinvloeden. De schaduwdoeken hebben een anti-schimmelbehandeling en drogen snel na de zomerse buien.

regenen
in geval van regen

In verzengende hitte - hittebescherming

verzengende hitte
bij verzengende hitte

Op de heetste dagen van het jaar is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon.

Beide soorten stof (waterdicht en schaduw) creëren een schaduwgebied dat wordt beschermd tegen schadelijke UV-stralen.

De polyester stof is niet ademend en laat daarom geen warme lucht op natuurlijke wijze naar boven opstijgen.

De waterdichte polypropyleenstof van Purishade® is daarentegen ademend en zorgt voor zomerse frisheid. Onze tests wijzen op een vermindering van 37% van de warmte tussen de boven- en onderkant van de stof.

Het 180 grams HDPE schermdoek laat de warme lucht 'natuurlijk' naar boven stromen. Dit zorgt voor een koele, schaduwrijke omgeving.

Ten slotte is het HDPE-schermdoek van 320 gram, naast het doorlaten van warme lucht, ook zeer robuust en kan hierdoor een beter hitteschild creëren dan de versie van 180 gram.

Luchtweerstand

Maanta kiest haar producten zorgvuldig om de consument veiligheid en robuustheid te bieden. De eigenschappen van de twee stoffen zijn echter heel verschillend.

Dankzij de open 'gebreide' structuur is de schaduwstof beter windvast dan de waterdichte stof.

De waterdichte stof houdt de wind vast en heeft de neiging om zijn kracht over te brengen op de ankers.

Als het goed is gespannen en gekanteld, is een waterdicht zeil bestand tegen wind op de schaal van Beaufort van 30-39 km/u in het geval van Easy Shade, 40/50 km/u in het geval van Sail of 51/62 km/u in het geval van door Solaria.

Het schaduwdoek daarentegen laat de wind door het gaas van het HDPE-doek. Op deze manier wordt de kracht van de wind niet overgebracht op het weefsel of op de ankers.

Indien correct gespannen en gekanteld, is een (ademend) schaduwzeil bestand tegen Scala Beaufort-winden van 51-62 km / u, tot 55/65 km / u in het geval van Solaria. windweerstand schaduwzeilen

We raden u daarom aan om een ​​schaduwzeil aan te schaffen als de plaats van gebruik bijzonder winderig is.

harde wind
luchtweerstand

Bij storm en hagel

storm
bij een stevige onweersbui

Veel luifeleigenaren vragen zich af: 'Moet ik het zeil demonteren bij storm of hagel?'. Het antwoord hangt vooral af van de stofkeuze en het type installatie.

De waterdichte stof ... zelfs als hij goed is gespannen, verzamelt alle kracht van de hagelstenen en geeft deze door aan de ankers. De waterdichte stof zal waarschijnlijk scheuren bij zeer sterke windstoten en onder de kracht van hagel. Wij raden daarom aan om bij storm/hagel de waterdichte zeilen te verwijderen.

Het zonweringsdoek ... daarentegen heeft de neiging om de spanningen van hagel veel beter op te nemen. De stof is licht elastisch, vooral wanneer uitgerekt, en de hagelstenen kunnen weerkaatsen zonder deze te beschadigen. Windstoten zijn minder een probleem voor het schaduwdoek. De lucht gaat door de stof en geeft de kracht niet door aan de naden en ankers. De zonweringzeilen in HDPE-stof mogen bij storm en hagel niet worden gedemonteerd, zolang ze correct zijn gespannen en schuin staan.

Product toegevoegd aan verlanglijst
cookie