<<< HALLOWEEN KORTING -10% >>>
op Saill / Solaria / Op Maat zeilen tot 1 november

 

Onze stoffen voor schaduwzeilen: kenmerken en sterktes

De zeilen uit de Maanta catalogus zijn verkrijgbaar in 4 verschillende stoffen.

De Easy Shade op instapniveau is gemaakt in de waterdichte versie met een polyester van 160 gram met dubbele PU-coating, terwijl de tinten zijn gemaakt van 180 gram virgin polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE).             

De zeilen van made in Italy Saill en SolariA zijn gemaakt met Weathertech polypropyleen in de waterdichte versie en met een zeer sterke 320 gram HDPE in de schaduwversie.

De 4 stoffen van de Maanta zeilen

Laten we de kenmerken en voordelen van de 4 stoffen samen ontdekken!

POLYESTERWEATHERTECHHDPE VIRGINMESHNET 320
POLYESTERWEATHERTECHHDPE VIRGINMESHNET 320
SOORT STOFPOLYESTERPOLIPROPILENE (OLEFIN)POLYETHYLEEN
HOGE DICHTHEID
POLYETHYLEEN
HOGE DICHTHEID
GEWICHT STOF160gr x mq270gr x mq180gr x mq320gr x mq
GAAT GROEN3/55/53/53/5
VERZEGELDE AFDICHTINGENJAJANONO
PERSISTENTIE VAN KLEUR3/55/55/55/5
WEERSTAND TOT
TEAR/HIP
3/54/54/55/5
WATERDICHTHEID '5/55/51/52/5
WATERSTROOM90%100%20%40%
CONDENSRISICO3/5 - - -
WEERSTAND TEGEN
WATERKOLOM
50 mm500 mm00
PERCEIVED FRESHNESS2/54/54/55/5
WEERSTAND TEGEN VORM3/55/55/55/5
WEERSTAND TEGEN SCHUUR3/55/54/55/5
WEERSTAND TEGEN SPANNING3/54/54/55/5

Onze waterdichte stoffen

polyester stof met schaduwzeilen

POLYESTER 160g

Een polyester stof van 160 g met dubbele PU-coating. Dankzij enkele technische kenmerken en afgedichte naden biedt het een goede waterdichtheid en spanning. Het is zeker een betrouwbare stof voor het instapmodel, dat zijn functies van bescherming tegen de regen goed vervult.

polyester stof met schaduwzeilen

WEATHERTECH 270g

Een milieuvriendelijke stof, gemaakt van zeer ecologisch polypropyleen en geschikt voor recycling. Het combineert uitstekende mechanische eigenschappen (treksterkte, treksterkte) met een geweldige balans tussen waterdichtheid (500 mm waterkolom) en ademend vermogen: dit helpt ons om een uitstekende luchtuitwisseling te hebben die nuttig is voor het waarnemen van een veel lagere temperatuur tijdens de zomer (thermische reductie 37%). De persistentie van de kleur is in de loop van de tijd fantastisch en blijkt uit het resultaat van laboratoriumtests (7/8 ISO 105B02).

Onze ademende (niet waterdichte) stoffen

polyester stof met schaduwzeilen

POLYETHYLEEN HDPE 180g

Het 180 gram maagdelijk geweven polyethyleen is een betrouwbare en functionele stof op instapniveau. Het heeft een uitstekende windbestendigheid en dankzij het gevlochten gaas laat het de warmte naar boven ventileren, waardoor koele gebieden worden beschermd tegen UV-stralen. Bijzonder geschikt voor badinrichtingen of parkeergarages.

polyester stof met schaduwzeilen

MESHNET 320g

Onze Meshnet 320g is een extreem robuust gevlochten nieuw polyethyleen. Dankzij dit kenmerk is het in staat om een hitteschild te vormen dat een frisse schaduw van alle externe gebieden mogelijk maakt: het laat de warmte naar boven door en houdt de omgeving onder het dak geventileerd. Mede dankzij het dichte gaas laat het ook 40% van het water dat over de hoes valt naar buiten stromen!

 

De kenmerken van Maanta Ondoordringbare zeilen

De stof van onze Easy Shade-zeilen is een polyester van 160 gram per vierkante meter met dubbele polyurethaancoating en verstevigingstape.
De dubbele polyurethaanafdekking is een van de voordelen van Maanta-zeilen vergeleken met concurrerende exemplaren omdat het een grotere ondoordringbaarheid garandeert. Het zeil is machinewasbaar op 40°.

De stof van de Saill en Solaria zeilen is in plaats daarvan de 270 gram per vierkante meter Weathertech . . Dankzij de innovatieve coating is het zowel waterdicht (waterkolom van 500 mm - wat aangeeft dat het de druk van 50 centimeter water kan weerstaan voordat het begint te druppelen!) En ademend (ademend vermogen g / m2 / 24 uur 700).

Hierdoor heb je zowel waterdichte als 'frisse' stof. Bovendien staat polypropyleen bekend om zijn volledige schimmelwerende werking en omdat het uitstekende mechanische eigenschappen heeft, zoals weerstand tegen spanning en slijtage, zaken die echt nodig zijn voor luifels.Questo permette di avere un tessuto sia impermeabile sia ‘fresco’. Inoltre il polipropilene è famoso sia per il fatto di essere completamente antimuffa, sia per avere ottime proprietà meccaniche come la resistenza alla tensione e all’abrasione, cose davvero necessarie per le tende a vela. Tenslotte het belangrijkste: polypropyleen is de stof met de laagste milieu-impactindex (37) in de eco-compatibiliteitsranglijst opgesteld door de HIGG-vereniging, die rekening houdt met de impact op verschillende factoren, waaronder de opwarming van de aarde, eutrofiëring, gebruik van water in het productieproces, uitputting van fossiele bronnen, CO2-uitstoot en gebruik van chemicaliën.

Voordelen van waterdichte stoffen

Ze zijn beide zeer waterdicht (waterdichte kolom 50 en 500 mm) . Ze beschermen het schaduwrijke gebied zowel tegen de regen als ook tegen bladeren, vogelvuil en meer.

Nadelen: waterdicht polyester houdt warmte vast en creëert een 'kap'-effect , het is meer onderhevig aan slijtage, scheuren en windbelasting.

Let op: Om een zeer hoge windweerstand te garanderen, raden we aan de stof correct te spannen. De goed uitgerekte stof 'snijdt' de wind beter en laat de regen beter stromen.

We raden aan om het zeil correct te kantelen (minimaal 25% helling), anders kunnen er centrale zakken ontstaan die het zeil verpesten en ervoor zorgen dat er zich grote hoeveelheden water ophopen.

De combinatie van spanning en helling is echt fundamenteel bij waterdichte zeilen . Als slechts één van deze twee elementen ontbreekt, kunnen we er zeker van zijn dat de stof zijn functie zal vervullen, dat wil zeggen dat hij het water vasthoudt, maar in het midden van het zeil, een zeer gevaarlijke zaak! In plaats van tekortkomingen zijn we rijk, zowel met spanning als met neiging, met waterdichte stof is het echt belangrijk!

 

De kenmerken van de Shading-stof (ademend - HDPE)

Onze Easy Shade ademende zeilen zijn gemaakt van 180 gram VIRGIN-polyethyleen (we specificeren het omdat het gebruik van een niet-gerecycled materiaal er na verloop van tijd veel meer kwaliteit van het filament en weerstand biedt). De schermzeilen zijn wasbaar met een hogedrukreiniger.

De ademende zeilen gemaakt in Italië, Saill en Solaria gebruiken in plaats daarvan de zeer robuuste Meshnet HDPE-stof, die 320 gram per vierkante meter weegt . Dit accentueert de voordelen van de HDPE-stof en zorgt voor een betere zomerse frisheid dankzij het hitteschild dat een stof van die dikte kan ontwikkelen.

Voordelen van de schaduw / ademende stof:

  • ongelooflijk bestand tegen windstoten (laat het door)
  • laat de hete lucht 'natuurlijk' naar boven ontsnappen (en heeft niet het 'kap'-effect van de regenjas)
  • anti-schimmel, anti-scheur, beter bestand tegen de tijd en trek.
  • Het verzamelt geen zakken , natuurlijk niet van lucht of water.

Waarschuwing: zelfs de ademende stof moet correct worden gespannen, omdat dit ons zal helpen om het stabieler te maken tegen de wind en ook om een beetje regenwater naar de hoeken te laten glijden zonder er doorheen te gaan. Met 180 gram kan 20% van het regenwater worden afgevoerd als het correct is gespannen en geneigd, terwijl we met 320 gram 40% zullen bereiken.

Alle zeilen en verankeringsaccessoires van Maanta zijn bijzonder robuust en speciaal ontworpen voor bovengemiddelde spanningen!

 

Bij regen: welk schaduwzeil is het meest waterdicht?

Waterdichte zeilen worden behandeld met verschillende coatings die waterdichtheid garanderen . Voor optimale prestaties raden we aan de montage-instructies op te volgen en het zeil correct te spannen en te kantelen.

De schaduwstof is niet waterdicht . Indien correct gespannen, filter ca. 20% van het water (40% bij 320 gram). De stof is echter na verloop van tijd zeer bestendig en is gemakkelijk bestand tegen blootstelling aan de elementen. De schaduwzeilen hebben een antischimmelbehandeling en drogen snel na de zomerdouches.

Waterdichte Maanta-stoffen en gesealde naden garanderen totale bescherming tegen de regen.

waterdichte regenschermen

 

Bij warm weer - hittebescherming

Op de warmste dagen van het jaar is het belangrijk om jezelf tegen de zon te beschermen.

Beide soorten stof (waterdicht en schaduw) creëren een schaduwgebied beschermd tegen schadelijke UV-stralen.

De polyester stof is niet ademend en laat daarom geen natuurlijke lucht naar boven stijgen.

De Weathertech polypropyleen waterdichte stof is ademend en zorgt voor zomerse frisheid. Onze tests wijzen op een warmtevermindering van 37% tussen de boven- en onderkant van de stof.

De 180 gram HDPE zonweringstof laat warme lucht 'natuurlijk' naar boven stromen. Dit zorgt voor een koele en schaduwrijke omgeving.

Ten slotte is de 320 gram HDPE zonweringstof naast het doorlaten van warme lucht ook zeer robuust en kan hierdoor een beter hitteschild worden gecreëerd in vergelijking met de 180 gram versie.

schaduwzeilen en bescherming tegen de brandende hitte

 

Weerstand tegen wind

Maanta kiest nauwgezet haar producten om de consument veiligheid en robuustheid te bieden. De kenmerken van de twee stoffen zijn echter heel verschillend.

                

Dankzij de open 'gebreide' textuur is de schaduwstof windbestendiger dan waterdichte stof.

                

Waterdichte stof houdt de wind tegen en heeft de neiging om zijn kracht over te brengen op de ankers.

Een waterdicht zeil is, indien correct gespannen en hellend, bestand tegen windsnelheden van 30-39 km / h in de schaal van Beaufort in het geval van Easy Shade, 40/50 km / h in het geval van Saill of 51/62 km / h in het geval van Solaria.

                

De zonwering daarentegen zorgt ervoor dat de wind door het net van de HDPE-stof gaat. Op deze manier wordt de windkracht noch op de stof, noch op de ankers overgedragen.

                

Indien correct gespannen en hellend, weerstaat een schaduw- (transpirerend) zeil wind van Scala Beaufort van 51-62 km / h, tot 55/65 km / h in het geval van Solaria.

We raden daarom aan om de aankoop van een schaduwzeil te evalueren als de plaats van gebruik bijzonder winderig is.

Hier is het verschil tussen waterdichte zeilen en schaduwzeilen bij wind

winddichte schaduwzeilen

 

Bij storm en hagel

Veel eigenaren van luifels vragen zich af: 'Moet ik het zeil demonteren bij storm of hagel?'.
Het antwoord hangt voornamelijk af van de stofkeuze en het type installatie.

De waterdichte stof ...
zelfs als het correct is gespannen, verzamelt het alle kracht van de hagelstenen en brengt het over naar de ankers.
De waterdichte stof zal waarschijnlijk scheuren bij zeer sterke windstoten en onder hagel.
We raden daarom aan om de waterdichte zeilen te verwijderen bij storm / hagel.

De schaduwstof...
in plaats daarvan neemt de hagelstress veel beter op.
De stof is enigszins elastisch, vooral onder spanning, en hagelstenen kunnen stuiteren zonder deze te beschadigen.
Windstoten zijn minder problematisch voor het schaduwdoek. De lucht stroomt door de stof en brengt de kracht niet over op de naden en ankers.
Schaduwzeilen in HDPE-stof mogen niet worden gedemonteerd in geval van storm en hagel, op voorwaarde dat ze correct zijn gespannen en geneigd.

Hier is het verschil tussen waterdichte zeilen en schaduwzeilen bij storm en hagel

windweerstand van schaduwzeilen

 

De MaantA Sails-catalogus - waterdichte stoffen

EASY SHADE 2.0 IMPERMEABILESAILL IMPERMEABILESOLARIA IMPERMEABILE
EASY SHADE 2.0SAILLSOLARIA
SOORT STOFPOLYESTERWEATHERTECH
POLIPROPILENE (OLEFIN)
WEATHERTECH
POLIPROPILENE (OLEFIN)
GEWICHT STOF160gr x mq270gr x mq270 gr x mq
GAAT GROEN'3/55/55/5
VERZEGELDE AFDICHTINGENSISISI
MAXIMUM GEBIED30mq36mq42mq
PERSISTENTIE VAN KLEUR3/55/55/5
WINDBESTENDIGHEID30-39 km/h40-50 km/h51-62 km/h
WEERSTAND TOT
TEAR/HIP
3/54/54/5
WATERDICHTHEID5/55/55/5
WATERSTROOM90%100%100%
CONDENSRISICO3/5 - -
WEERSTAND TEGEN
WATERKOLOM
50 millimeters500 millimeters500 millimeters
PERCEIVED FRESHNESS2/54/54/5
WEERSTAND TEGEN VORM3/55/55/5
WEERSTAND TEGEN SCHUUR3/55/55/5
WEERSTAND TEGEN SPANNING3/54/55/5
UNIFORMITEITSSPANNING2/54/55/5
STOF GESNEDENin bandsin bandsradiale
JAAR GARANTIE ***234
KOSTEN PER SQMca 4€ al mqca 29€ al mqca 39€ al mq
OP MAAT BESCHIKBAARHEIDNOJA (+8€/mq)JA (+8€/mq)
 ONTDEK IT!ONTDEK IT!ONTDEK IT!

* met de juiste spanning 45 kg per hoek

** met een minimale helling van 1 meter

*** de garantie wordt erkend voor producten die zijn geïnstalleerd volgens onze handleidingen en alleen op fabricagefouten

The MaantA Sails Catalogue - Shading Fabrics (ademend)

EASY SHADE OMBREGGIANTESAILL OMBREGGIANTESOLARIA OMBREGGIANTE
EASY SHADESAILLSOLARIA
SOORT STOFPOLYETHYLEEN HDPE VERGINEPOLYETHYLEEN HDPE VERGINEPOLYETHYLEEN HDPE VERGINE
GEWICHT STOF180gr x mq320gr x mq320 gr x mq
GAAT GROEN'5/53/53/5
MAXIMUM GEBIED30m236m242m2
PERSISTENTIE VAN KLEUR5/55/55/5
WINDBESTENDIGHEID*40-50 km/h51-62 km/h55-65 km/h
WEERSTAND TOT
TEAR / HIP
4/55/55/5
WATERDICHTHEID'1/52/52/5
WATERSTROOM20%40%40%
CONDENSRISICO - - -
WEERSTAND AAN
WATERKOLOM
000
PERCEIVED FRESHNESS4/55/55/5
WEERSTAND TEGEN VORM5/55/55/5
WEERSTAND TEGEN SCHUUR4/55/55/5
WEERSTAND TEGEN SPANNING4/55/55/5
UNIFORMITEITSSPANNING2/54/55/5
STOF GESNEDENin bandsin bandsradiale
v ***234
KOSTEN PER m2ca 3€ al m2ca 25€ al m2ca 35€ al m2
OP MAAT BESCHIKBAARHEIDNOJA (+8€/mq)JA (+8€/mq)
 ONTDEK IT!ONTDEK IT!ONTDEK IT!

* met de juiste spanning 45 kg per hoek

** met een minimale helling van 1 meter

*** de garantie wordt erkend voor producten die zijn geïnstalleerd volgens onze handleidingen en alleen op fabricagefouten


Aanvaarden
Maanta especteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld: Cookie-Verklaring