Schaduwdoeken : Handleiding

Met schaduwdoeken creëert u een beschermde schaduwplek zonder dat u speciaal hiervoor muren hoeft te bouwen. Hierdoor hebben ze een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Iedereen kan op eenvoudige wijze een schaduwdoek installeren, zolang er een aantal aanwijzingen en basisregels worden gevolgd. We leggen deze hieronder uit.

Waar installeren?

Een schaduwdoek kan bijna overal geplaatst worden!

De bedekkingen kunnen gebruikt worden voor kleine oppervlakten van een paar vierkante meter, tot grotere oppervlakten door middel van composities van doeken of door ze naast of boven elkaar te plaatsen.

Hier volgen een paar voorbeelden:


 

 composizioni tende vela

De bevestigingspunten bepalen:

Als u besloten heeft welke oppervlakte bedekt moet worden kunt u gaan bepalen waar de randen bevestigd gaan worden. Ook hier zijn er veel mogelijkheden, omdat de doeken zowel aan bestaande structuren (zoals wandel, muren en bomen), bevestigd kunnen worden (mits deze stevig genoeg zijn om de trekkracht van het doek op te vangen), als aan palen voor schaduwdoeken, mits deze stevig genoeg en correct geïnstalleerd zijn.

Tips en aandachtspunten:

  • Het is erg belangrijk om bij het installeren van schaduwdoeken één lager bevestigingspunt te kiezen dan de andere punten zodat regenwater goed afgevoerd kan worden. We raden een hellingsgraad van 30 graden aan.

  • Span het doek door alle hoeken even strak te zetten.

 

Bevestigingspunten

I. Paal

De bevestigingspalen voor schaduwdoeken moeten geplaatst worden op een sokkel of ondergrond van cement die sterk genoeg is om de trekkracht van het doek op te vangen.

Als er een sokkel gemaakt moet worden voor de onderkant van de paal, raden we aan om (minimaal) de volgende referentiewaarden aan te houden.

Afmetingen sokkel voor de bevestiging van palen voor schaduwdoeken

misure-plinto-tende-vela

 II. Muur

Ook bij bevestiging op muren moet gecontroleerd worden of deze sterk genoeg zijn om de spanning van de waterdichte schaduwdoeken op te vangen.

We raden aan om bevestigingsplaten te gebruiken die in verhouding staan tot de afmetingen van het te plaatsen doek, zodat het doek veilig kan worden bevestigd.

We raden aan om, voordat u de platen bevestigt, het schaduwdoek eerst op de grond legt om te bepalen waar de bevestigingspunten zich precies bevinden, op basis van de diagonalen die in de afbeelding worden getoond. Het doek kan dan optimaal gespannen worden en ziet er mooier uit.

diagonali-corrette-sbagliate

U moet echter niet alleen op de afmetingen van het doek letten maar er ook voor zorgen dat er minimaal 30 centimeter ruimte is tussen de ring en de bevestigingsplaat, zodat er voldoende ruimte is voor de bevestiging van accessoires (karbijnhaken – spanhaken– touwen).

 

III. Bomen (of boomstammen)

Voor de bevestiging van een schaduwdoek aan bomen gelden dezelfde instructies als voor de andere bevestigingsoppervlakten.

Controleer van tevoren of de plant stevig is en, bij voorkeur, een stam heeft van minimaal 25cm.

BEVESTIGINGSMETHODEN

Dit zijn de verschillende accessoires voor de bevestiging van onze waterdichte en schaduwdoeken, afhankelijk van de te gebruiken oppervlakte:

Wand- of muurbevestiging

Bevestigingsset voor muren SimplE / Bevestigingsset voor muren INOX-SimplE

  1. De plaat bevestigen met schroeven
  2. De ring van het schaduwdoek vastmaken aan de bevestigingsplaat met behulp van karbijnhaken en spanhaken
  3. Zet het doek, nadat alle randen zijn bevestigd, met behulp van de spanhaak strak tot het gewenste resultaat is bereikt.

illustrazioni_per_guida_nl-06.png

illustrazioni_per_guida_nl-07.png

Als er meer ruimte nodig is tussen de bevestigingsplaat en de ring kunt u zeiltouw (of eventueel staaldraad) gebruiken

Bevestiging op een ondergrond of sokkel van cement

Bevestigingsset voor cement ALU-SimplE

  1. Maak de basis met schroeven vast op het cement
  2. Schuif de stalen paal op het onderstel
  3. Maak de ring van het doek vast aan de rail met behulp van de karbijnhaken en spanhaak
  4. Zet de rail in de gewenste stand
  5. Zet het doek, nadat alle randen zijn bevestigd, met behulp van de spanhaak strak tot het gewenste resultaat is bereikt

 

     

     

Als er meer ruimte nodig is tussen de bevestigingspaal en de ring kunt u zeiltouw (of eventueel staaldraad) gebruiken

 

Demontage en opslag

U kunt de waterdichte schaduwdoeken desgewenst alleen in de zomermaanden of zonder problemen het hele jaar door gebruiken.

De doeken kunnen op elk gewenst moment eenvoudig binnen een paar minuten gedemonteerd worden.

Verminder de spanning bij een van de hoeken en haal het doek daar los. U kunt het doek vervolgens eenvoudig bij de andere bevestigingspunten losmaken en terug in de verpakking doen.

Onderhoud

De tuindoeken kunnen gereinigd worden door ze enkele minuten in een neutraal reinigingsmiddel te weken en daarna goed uit te spoelen. U verwijdert vlekken of kringen met een borstel met zeer zachte haren, zodat de stof niet wordt beschadigd.

U kunt de waterdichte uitvoering tot 40° in de wasmachine wassen.

Voilà!

We kunnen nu op een stijlvolle en originele manier genieten van een plek uit de zon die bescherming biedt tegen weer en wind.

We hebben het schaduwdoek in zeer korte tijd met een paar eenvoudige doe-het-zelfhandelingen opgehangen!

 


Accept
Maanta especteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld: Cookie-Verklaring