Maanta: productie van schaduwdoeken en palen voor schaduwdoeken

Maanta is geboren als een merk geregistreerd door Bega srl, gewijd aan de directe verkoop van producent aan consument van functionele producten, met een geweldige kwaliteit/prijs verhouding, gemakkelijk te installeren.

De ontwikkeling in de sector van het buitenmeubilair begon in 2006, toen Marco en Andrea Bettega hun eerste octrooiaanvraag indienden voor de uitvinding van een mechanisme waarmee het doek van intrekbare zeilzonweringen op een innovatieve en functionele manier kon worden opgespannen.

De ontwikkelde octrooien (drie voor OmbrelA, het grootste oprolbare zonnescherm op de wereldmarkt, en nog eens drie voor oprolbare schaduwdoeken) bewijzen het hoge niveau van onderzoek, ontwikkeling en verfijning van het bedrijf Vicentina.

Recente samenwerkingen tonen aan dat de weg naar innovatie creatieve geesten van een zeker kaliber aantrekt.

Piazza Faber, in Tempio Pausania, ontworpen door Renzo Piano

In juni 2016 nam Bega srl deel aan de inhuldiging van Piazza Faber, in Tempio Pausania, gecreëerd door Renzo Piano als eerbetoon aan zijn grote vriend Fabrizio De Andrè.

Het idee is oprolbare schaduwdoeken te maken, opgehangen aan stalen touwen die aan de bestaande gebouwen zijn verankerd, en zo kleurpotloden te creëren (de Fabers, dierbaar aan De Andrè) die, als ze zich ontvouwen, veranderen in gekleurde zeilen die het plein versieren.

Ondanks verschillende aanvragen van meer gerenommeerde bedrijven, koos de beroemde Ligurische architect voor Bega srl, die in staat is om een innovatieve, eenvoudige en functionele technische spanoplossing te leveren die heeft gezorgd voor jaren van stabiel openen en sluiten van 14 zeilen die in samenhang worden gecontroleerd door een enkele elektronische controle-eenheid.

Planning

Dankzij de ervaring die wij hebben opgedaan en de combinatie van nautische technologie en innovatie, worden al onze producten in eigen huis ontworpen met behulp van moderne 3D-software. Het is ook dankzij dit eigen professionalisme dat wij rolscaduwdoeken van 80 vierkante meter kunnen produceren, met rolgieken tot 13 meter lang, die op afstand kunnen worden bediend met apps die op mobiele telefoons zijn geïnstalleerd. Wij zijn een van de slechts twee bedrijven ter wereld die zonnenzeilen tot deze grootte kunnen produceren met een uitstekende opspanning.

Productie

De productie is gebaseerd op verschillende logica's, hoewel wij veel verwerking in eigen huis hebben, vooral voor staal- en aluminiumproducten. In het geval van textiel daarentegen hebben wij de meest geschikte stoffen voor onze behoeften ontwikkeld met indrukwekkende, technologisch geavanceerde bedrijven in het Oosten. Deze stoffen worden verwerkt volgens onze specificaties en met onze eigen machines en technologie. De kwaliteit/prijsverhouding die wij kunnen bieden is het resultaat van ons onderzoek naar de meest geschikte grondstoffen en de meest rationele en professionele verwerking.

Ons bedrijf wil zijn producten aanbieden door in de eerste plaats uit te leggen wat de toegevoegde waarde van elk ervan is: wij zijn geen bedrijf dat iets voorverpakt inkoopt door een etiket te veranderen, maar wij ontwikkelen altijd iets origineels en anders functioneels.

Wij geloven sterk in jonge mensen: ons management is ruim jonger dan 40 jaar en dat geldt ook voor onze collega's.

Wij danken u dat u de tijd hebt genomen om ons wat beter te leren kennen. Wij hopen dat wij u iets hebben kunnen meegeven van de passie die wij achter elk van onze creaties leggen.

Wij zijn een Benefit Corporation

Benefit Corporations (B Corp) vertegenwoordigen "een evolutie van het concept van een bedrijf": terwijl ze winst nastreven, zetten ze zich ook in om een positieve impact te creëren. Zij integreren in hun bedrijfsdoelstelling de doelstelling om een positief effect te hebben op de samenleving en de biosfeer.

Het gaat om een transformatie van bedrijfsmodellen die niet alleen winst nastreven, maar zich ook vrijwillig een of meer doelstellingen van algemeen nut ten doel stellen, waarbij verantwoordelijkheid, duurzaamheid en transparantie gewaarborgd zijn.

Effectenrapport 2020, klik hier.

 

Neem nu contact met ons op!

Product toegevoegd aan verlanglijst