MAANTA CREW
Het team is onze grootste troef!

UIT EEN NEDERIG BEGIN

TOT EEN WERELDMERK

We hebben nooit iemand willen kopiëren, maar we merken dat dit verhaal niet nieuw lijkt. We zijn begonnen vanuit de thuisgarage van de twee oprichters Marco en Andrea Bettega in 2011. Tot op de dag van vandaag hebben we te maken gehad met moeilijkheden die gelijk zijn aan oceaanstormen totdat we een bedrijf van internationaal belang werden dankzij het sterke, euforische en verwachtingsvolle Maanta-team.

De waarheid is dat we vooruit hebben gekeken met een vooruitziende blik en doorzettingsvermogen... golf na golf, als een zeilboot die de zee oversteekt om zijn doel te bereiken. We hebben begrepen dat geen enkele organisatie door één persoon wordt gebouwd: onze crew is daar een voorbeeld van en we zijn er trots op dat elk lid van het team bij ons is. Vanaf de eerste bestelling van 10 schaduwzeilen tot de huidige wereldwijde aanwezigheid in Europa en de Verenigde Staten, bestaat Maanta uit een team van getalenteerde, gepassioneerde professionals die hand in hand werken om elke dag te groeien.

Een bedrijf waar de klant en zijn tevredenheid centraal staan. Positieve recensies op Google bewijzen het. Met de producten en de pre- en post-sales assistentie hebben we honderden klanten verbaasd en daar zijn we trots op. We zijn niet zomaar een bedrijf. We zijn een hechte bemanning waarbij de kapitein elk lid helpt met zijn ervaring.

Het bedrijf werd opgericht door de twee oprichters Andrea en Marco Bettega, die vervolgens partners Davide en Martin aan boord namen. Het team veroverde het web in slechts enkele jaren en internationaliseerde het product. Alle vier hebben ze altijd grote gevoeligheid getoond voor de mensen die het bedrijf vormen.

Tot op de dag van vandaag leiden zij de bemanning door de bedrijfswaarden te volgen:

INTEGRITEIT

Wij zijn voortdurend open, nederig, eerlijk, ethisch en oprecht. Wij streven altijd na wat juist is en niet wat gemakkelijk of gemakkelijk is.

RESPECT

We behandelen anderen zoals we zelf behandeld willen worden. Wij streven ernaar respect te tonen voor alle levende wezens, binnen en buiten ons bedrijf, in welke gemeenschap zij ook leven.

POSITIVITEIT

Wij zoeken voortdurend naar mogelijkheden om bij te dragen. We proberen een positieve invloed op het milieu te hebben.

PASSIE

We zijn betrokken met ons hart en onze geest. We hoeven niet aan het werk te zijn om een antwoord nodig te hebben. Als we iets doen, doen we dat zo goed mogelijk: goed is niet goed genoeg.

SPORTIVITEIT

We verhogen voortdurend ons niveau om meer en meer te geven. We proberen één ding tegelijk aan te pakken en geven het alle tijd die het verdient.

EFFICIËNTIE

De hele organisatie moet voortdurend vaardigheden ontwikkelen om verspilling van tijd en moeite te voorkomen en de middelen zo goed mogelijk te gebruiken. Iedereen moet nederig in dienst staan van de efficiëntie voor het algemeen welzijn.

AANSPRAKELIJKHEID

We nemen persoonlijke verantwoordelijkheid voor wat we beloven, en we zijn altijd bereid te reageren met geldige redenen.

Keuzes + Gedrag + Acties = Verantwoordelijkheid

DE OORSPRONG VAN HET MERK

De manta dankt zijn naam aan het karakteristieke uiterlijk van zijn lichaam, dat lijkt op een grote sjaal of mantel, een golvende deken als hij zwemt. Als je ze van veraf bekijkt, lijken manta's inderdaad op grote donkere dekens die in de zee slingeren. Dit is wat 16e eeuwse Spaanse navigators dachten toen ze ze voor het eerst zagen en besloten ze zo te noemen. Ondanks zijn enorme omvang beweegt de manta zich kronkelig en soepel door het water.

De juxtapositie van deze majestueuze vis met het merk Maanta komt voort uit de wens om een figuurlijke betekenis te geven aan wat op de markt wordt aangeboden. Zoals het lot het wilde, werden de vier partners, toen ze tijdens hun eerste uitstapje op een kalme zee verenigd werden door dezelfde passie: zeilen, omringd door talrijke mantaroggen. Een onmiskenbaar teken dat de weg vooruit de juiste was.

maanta-e-la-manta
barca-a-vela

ONZE ERVARING

De tientallen octrooien die zijn ontwikkeld, variërend van schaduwzeilen, rolgordijnen en valschermen, tonen de hoge mate van onderzoek, ontwikkeling en verfijning die in het bedrijf is bereikt. Dankzij de passie van alle oprichters voor varen en zeilen in het bijzonder, zijn wij erin geslaagd nautische technologieën te verweven met onze producten, die zich daardoor onderscheiden door innovatie en uniciteit op de markt. Het is geen toeval dat het enige radiale tuinschaduwzeil door Maanta wordt vervaardigd.

Al onze producten worden in eigen huis ontworpen met moderne 3D-software. Het is ook dankzij dit in-house professionalisme dat wij rolzeilen van meer dan 100 vierkante meter kunnen produceren, zoals gerealiseerd voor de Alajmo groep op het eiland Certosa in Venetië.

maanta-project-design

VAN PRODUCENT TOT CONSUMENT MET MADE-IN-ITALY KWALITEIT

Een van onze waarden is zeker verbonden met een "Made in Italy"-productiefilosofie: wij geloven dat ons economisch en sociaal weefsel internationaal nog veel te zeggen en te geven heeft. In 2020 hebben we ons uitgerust met 4.0 machines om te beginnen met het snijden en naaien van stof in Italië. Zeventig procent van wat we verkopen en exporteren is met trots Made in Italy, en het is slechts een van de vele manieren waarop we onze regio helpen. Wij ontwerpen, ontwikkelen rapid prototyping en produceren in eigen huis, waardoor wij een kwaliteitscontrole en prijs/kwaliteitsverhouding hebben die anders is dan bij onze concurrenten.

produzione-maanta

In juni 2016 nam Bega srl deel aan de inhuldiging van het Piazza Faber, in Tempio Pausania, gecreëerd door Renzo Piano als eerbetoon aan zijn grote vriend Fabrizio De Andrè.

Het idee is om oprolbare zeilgordijnen te maken die aan stalen touwen hangen, verankerd aan de bestaande gebouwen, waardoor kleurpotloden ontstaan (de Faber, dierbaar voor De Andrè) die zich ontvouwen tot gekleurde zeilen die het plein versieren.

Ondanks verschillende aanvragen van bedrijven met meer emblemen, koos de beroemde Ligurische architect voor Bega srl, die een innovatieve, eenvoudige en functionele technische spanoplossing kon implementeren die jarenlang een stabiele opening en sluiting van 14 zeilen verzekerde die in unisono werden gecontroleerd door een enkele elektronische controle-eenheid.

In juli 2022 werden we benaderd door de Alajmo Groep om een buitenruimte in het Hostaria in Certosa in het prachtige Venetië te bekleden.

De eis was een ruimte van meer dan 100 vierkante meter te overdekken met een rolzeil zonder rolgordijn. Er werd besloten om Solaria Furl te gebruiken met enkele kleine aanpassingen om het enorme gewicht van het zeil te overwinnen.

Het resultaat was een installatie van ongeveer 119 vierkante meter in ademend Meshnet-weefsel dat handmatig kon worden opgerold met behulp van Hantal-lieren.

Een geweldige uitdaging die ons veel voldoening gaf in een gebied met een unieke omgeving.

MAANTA CREW

Gedreven door onze onbedwingbare passie voor varen, zeilen en competitie, zien wij onszelf als kapiteins met hun bemanning. Het is alsof het bedrijf onze boot is. Elk individu binnen de groep is belangrijk om ervoor te zorgen dat het zeil perfect staat en dus de klus geklaard wordt. Maanta groeit en zal blijven groeien. Dit is mogelijk dankzij de groep die in de loop der tijd is gevormd. Maanta Crew zijn alle mensen die de online winkel runnen, die achter elke bestelling, elke verzending, elke klik en elk telefoontje staan;

Wij zijn een groep mensen die door dezelfde waarde verbonden zijn: passie voor ons werk.

maanta-crew

MILIEU EN DUURZAAMHEID

Ook in 2020 zijn we een Benefit Society (SB) geworden. Dit soort structuren vormt een evolutie van het bedrijfsconcept zelf: zij integreren in hun bedrijfsdoelstelling, naast winstdoelstellingen, het streven naar een positieve invloed op de samenleving en de biosfeer.

treedom-maanta

IMPACT-VERSLAG

Jaarlijks nemen wij effectrapporten op in het volgende archief, dat toegankelijk is via de volgende links:

Product toegevoegd aan verlanglijst