Welke maat moet u kiezen op basis van de beschikbare ruimte?
Een vraag die spontaan opkomt en veel twijfels oproept die we snel kunnen oplossen.

Afstand tot de ankers, zeilhoogte en spanning.

Ontdek hoe u moet meten en hoe u de juiste maat zeil voor u kiest met de Maanta geïllustreerde gids.


Het belang en de afmetingen van een goede verankering voor schaduw- en waterdichte zeilen

Het kiezen van de juiste maat zeil kan beangstigend zijn voor degenen die voor het eerst met deze keuze worden geconfronteerd, maar dankzij deze gids zal alles gemakkelijker zijn.

Laten we beginnen met een algemeen concept: de zeilen moeten in elke hoek verankerd worden . Tussen het ankerpunt en de roestvrijstalen ring op de hoek van het zeil moeten we een spanningsmiddel plaatsen waarmee het zeil kan worden uitgerekt.

De minimummaat van het spanmiddel is 35 cm en dit is ook de aanbevolen maat: hoe dichter het zeil bij de paal of muur staat, hoe stabieler het zal zijn. Er mag maximaal tussen het zeil en het anker een meter zijn. We moeten daarom binnen een minimale tolerantie van 70 centimeter en maximaal 2 meter blijven.

Daarom moeten we altijd MINSTENS 70 centimeter van het beschikbare gebied verwijderen om de grootte van het perfecte zeil voor ons te berekenen

Enkele voorbeelden:

TOTAAL GEBIED 5,20 X 4,80 = bruikbaar gebied 4,50 x 4,10
we kunnen kiezen of we een zeil op maat van dit formaat willen maken of een standaard 4x4 willen kopen

TOTAAL GEBIED 6,70 X 5,20 = bruikbaar gebied 6,00 x 4,50
we kunnen kiezen of we een zeil op maat van dit formaat willen maken of een standaard 6x4 willen kopen

TOTALE RUIMTE 3.90 X 8.70 = bruikbare oppervlakte 3.20 X 8.00
we kunnen kiezen of we een zeil op maat willen maken om de 24 vierkante meter of 18 te dekken door een 3x6 te installeren waarmee we op de limiet zijn in hoe ver we zullen zijn op 1 meter afstand aan de 6 meter zijde

perfecte maat voor schaduwzeilen

Soorten verankering en relatieve afmetingen

Omdat we het zeil een goede spanning moeten geven en de snelspanner altijd handig is, we raden altijd aan om Muscle x3 kits te kopen want met een enkel product hebben we manoeuvreerruimte op de afmetingen (de kit stelt je in staat om vanaf 35 cm per meter te blijven zonder dat er andere accessoires nodig zijn), vermenigvuldiging van kracht (met slechts 15 kg op de bovenkant krijgt het zeil 45) en snelsluiting.

Maanta beveelt de Muscle x3-kit aan voor professionele verankering.

Het Muscle-systeem is al bij alle Maanta-stokken inbegrepen en is verkrijgbaar als muurpakket met muurplaat!

De  eenvoudige kit met een klassieke trekstang is zeker geldig, maar heeft geen krachtvermenigvuldiger en is verstelbaar van 30 tot 40 centimeter, om ruimte toe te voegen heb je extra karabijnhaken nodig.

De nautische kabelset is zeker effectief, de aanpassing is dynamisch tot een meter, maar er is geen vermenigvuldiging van kracht of snelle ontgrendeling.

  

Meet en ontwerp het anker via het onze stokken voor schaduwzeil

Meet en ontwerp de verankering met onze schaduwzeilstokken.

Een ander onderwerp waar we het vaak over hebben zijn onze palen voor schaduwzeilen.

Onze palen zijn ontwikkeld om meerdere hoeken mogelijk te maken in de voor- en achterste rijstroken.

Alu-Simple het is van geverfd aluminium , omdat dit materiaal minder buigt dan staal: de lagere buiging helpt het zeil strakker te blijven, het water beter af te voeren en de wind beter te snijden.

Ulisse het is van elliptisch staal : deze vorm is altijd gekozen om minder flex en een meer verfijnd ontwerp te hebben.

De voet van beide is gemaakt van stevig gegalvaniseerd staal met een dikte van 1 cm ! De basis en de stronk alleen al wegen meer dan 10 kilo, om u een indicatie te geven van de stevigheid van de palen.

Het is essentieel om een goed hoogteverschil tussen de zijkanten te hebben, vooral bij waterdichte zeilen.

Alleen dankzij de helling stroomt het water correct ! We raden een minimum van 80 centimeter aan, maar hoe meer we kantelen, hoe beter het zal zijn, vooral bij zeilen vanaf 20 vierkante meter!

 

Van de verkeerd bemeten en flexibele stokken kunnen het gebrek aan helling en het gebrek aan spanning leiden tot echt onaangename en gevaarlijke situaties, vooral in waterdichte zeilen waar de mogelijkheid bestaat dat er waterzakken ontstaan uit honderden liters en dan kilo's! In het beste geval zullen de zeilen vervormen maar worden weggegooid, evenals de palen...

Voorbeeld van installatie met MaantA-zeilen , niet correct gespannen en hellend, en NIET-MaantA-stokken:

Het resultaat na de eerste intense regenval is rampzalig.

De foto die u hieronder ziet, is verklarend en getuigt van de weerstand van onze stoffen! De klant koos er vervolgens voor om Maanta-kits te kopen, waardoor hij in staat was om een juiste spanning en belangrijke en onafhankelijke neigingen te hebben met een onvergelijkbaar esthetisch en functioneel effect !!!

Meet de maat van de ankers met behulp van Alu-Simple stokken

De voetafdruk van de trekstang wordt volledig geabsorbeerd in het geval van een helling van 75 ° terwijl we er rekening mee moeten houden in het geval waarin we de versie van de stok kiezen voor schaduwzeilen bij 90 ° of met muurkraag

grootte van de zonnezeilpalen

Daarom, als we besluiten om een zeil met een zijde van 4 meter te bedekken, moeten we NIET de maat van de trekstang berekenen als we de 75 ° -versie nemen, terwijl we de aanwezigheid van de trekstang moeten berekenen en boren op 4,20 meter in het geval van een 90 ° paal of muurkraag .

distanza_ingombro-pali_75-new.jpg

distanza_ingombro-pali_90-new.jpg

ingombro-pali_75-new.jpg

Product toegevoegd aan verlanglijst