Schaduwdoek op maat? Configureer het online!

Waarom kiezen voor een zeildoek overkapping op maat in plaats van een standaard maat?
Ontdek wanneer onze klanten kiezen voor een op maat gemaakt schaduwzeil in plaats van een model met standaardmaten.
Vergelijk de prijzen van een standaard met een op maat gemaakt zeildoek en beoordeel zelf of het de moeite waard is of niet
Ontdek de nieuwe online configurator, waarmee je in een paar simpele stappen een  zeil voor je huis kunt ontwerpen!

Configureer uw op maat gemaakte schaduwdoek

Welkom in de wereld van Maanta schaduwzeilen

Configureer de exclusieve zeilen van Maanta Sail en Solaria vanaf elk apparaat. De perfecte match tussen Italiaanse productie en digitale innovatie!

Gemaakt met eersteklas technische stoffen, digitale snit, gesealde naden, hoeken met meerlaagse versterkingen, hoekplaten in roestvrij staal van nautische kwaliteit, praktische verstelbare omtrekriemen, Sail en Solaria vertegenwoordigen uitmuntendheid in de wereld van schaduwzeilen.

Waarom kiezen voor een zeil op maat in plaats van een standaard zeil?

Het creëren van een overkapping op maat is de ideale oplossing wanneer u ruimten van bepaalde afmetingen moet afdekken, of eenvoudiger als u op zoek bent naar een totale en centimeternauwkeurige dekking!

Dankzij de online configurator ontwerp je in een paar simpele stappen het zeil van je dromen! Door de werkelijke afmetingen van elke zijde van het zeil of de afmetingen van het volledige te bedekken oppervlak in te voeren, berekent de configurator automatisch de afmetingen van uw zeil, waardoor u een gratis en onmiddellijke prijsopgave krijgt!

Kies uit verschillende vormen, zoals driehoekig, rechthoekige driehoek, vierkant, rechthoekig of trapeziumvormig om de dekking te krijgen die het best bij uw ruimte past. U kunt ook andere vormen ontwerpen om aan uw behoefte te voldoen, zoals vijfhoekige of zeshoekige zeilen (alleen op aanvraag).

Of het nu gaat om een tuin, een terras, een balkon, een openluchtrestaurant of een openbare ruimte, u kunt de perfecte schaduwplek creëren die u nodig heeft.

Gratis assistentie bij configuratie op maat

Ons technische team helpt u gratis bij het ontwerpen van uw schaduwdoek op maat. Vraag nu uw gratis project aan door het aanvraagformulier in te vullen!!

Onze schaduwdoeken

Solaria

Dit type constructie wordt meestal gebruikt op wedstrijdzeilraceboten om betere prestaties te verkrijgen. De vele sneden en naden zorgen voor een betere verdeling van de kracht die op de hoeken wordt uitgeoefend en geven ons een beter strakker zeil, dat efficiënter tegen de wind zal vechten, het water beter afvoert en langer meegaat.

 • radiale snede die een grotere spanningsverdeling mogelijk maakt
 • structurele stijfheid
 • weerstand in de loop van de tijd
 • betere windweerstand
 • digitaal en automatisch naaien
 • topkwaliteit componenten
 • meerlaagse verstevigingen
 • windweerstand tot 62 km/u
 • tot 42 m²
 • 4 jaar garantie

Saill

Dezelfde kwaliteit en dezelfde hoogwaardige materialen van de Solaria-zeilen met een horizontale snit die een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding garandeert.

 • Made in Italy
 • cross-cut in banden
 • digitaal en automatisch stikken
 • hoogwaardige componenten
 • meerlaagse versteviging
 • windweerstand tot 50 km/h
 • tot 36 m²
 • 3 jaar garantie

Welke voordelen hebben Maanta schaduwzeilen ten opzichte van normale zeilen op de markt?

Onze zeilen, volledig Made in Italy, zijn uitgerust met praktische verstelbare riemen die het spannen van het zeil veel makkelijker, soepeler en uniformer maken.

Op deze manier wordt het zeil zowel rondom als in het midden perfect gespannen en ontstaan er geen waterzakken.

Dankzij de hoekplaten van 316 roestvrijstaal is kan het zeil makkelijk geïnstalleerd worden en u kunt de omtrekriemen gebruiken om het doek uniform te spannen.

Daarnaast zijn onze zeilen voorzien van meerlaagse versteviging. Dit zorgt voor meer weerstand tegen scheuren en spanningen.

Made in Italy

Alle processen worden beheerd in ons hoofdkantoor in Italië dat is uitgerust met digitale systemen en gekwalificeerd personeel.

Elk product is handgemaakt maar met geavanceerde technologieën. De kwaliteitscontrole is streng

Meerlaagse versterkingen

Een van de meest stressvolle punten van zeilluifels zijn zeker de hoeken: we versterken ze met verschillende lagen stof die versterken en verstevigen, wat helpt bij het correct verspreiden van de kracht en het verfraaien van het product

Verstelbare bandjes

Het innovatieve spansysteem met verstevigingsbanden aan de rand, individueel verstelbaar, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over het gehele oppervlak van het zeil

Innovatieve technologische stoffen

Ademend

Het gebruikte materiaal, Meshnet van 320g, is zeer windbestendig en koel. Deze stof is van geweven nieuw polyethyleen en extreem robuust, om de spanningen van wind en hagel optimaal op te vangen.

Bovendien is het in staat om een hitteschild te vormen dat zorgt voor koele schaduw onder het gehele overdekte gebied, waardoor het effect van de hittekap wordt vermeden.

Het dichte gaas van 320 g laat ook 40% van het water wegstromen, met een zeil dat 25% goed gespannen is. Het is een uitstekende anti-scheur, anti-schimmel en meer resistent in de tijd en tractie stof. Het verzamelt geen zakken, zoals het kan gebeuren met waterdichte stoffen

Waterbestendig

Purishade® 270g polypropyleen wordt gebruikt, een frisse en schimmelwerende stof met de laagste milieu-impactindex (37) in de eco-compatibiliteitsranglijst opgesteld door de HIGG-vereniging.

Purishade® is de enige waterdichte maar tegelijkertijd ademende stof!
Het combineert uitstekende mechanische eigenschappen van weerstand tegen spanning, met uitstekend ademend vermogen en ondoordringbaarheid.

Met Purishade®-stof hebben we een weerstand tot 500 ml waterkolom, wat altijd zorgt voor frisheid en ademend vermogen! Op deze manier beschermt het het schaduwrijke gebied zowel tegen regen als tegen bladeren en vuil.

Bovendien beschermt het tegen UV-stralen met een waarde van UPF 50. Om optimaal te profiteren van de kwaliteiten van de Purishade®-stof, is het essentieel om het zeil op de best mogelijke manier te spannen en een hellingshoek van minimaal 25% te bieden. Op deze manier wordt een grotere weerstand verkregen en wordt de vorming van hinderlijke en gevaarlijke centrale waterzakken vermeden.

FAQ

Dankzij onze handige online configurator kun je in een paar simpele stappen je zeil op maat maken en bestellen. Het enige wat u hoeft te doen is de afmetingen van het te bedekken gebied op te nemen, deze in de configurator te plaatsen en de stof en het type naad te kiezen. Binnen enkele seconden geeft het systeem u een exacte offerte. Ga naar de configurator

Natuurlijk! Op de website www.maanta.it kunt u direct stalen van onze exclusieve stoffen bestellen. Bij bestelling van de stalen ontvangt u : 4 verschillende kleuren Purishade® stof (voor waterdichte zeilen verkrijgbaar in White, Ivory, Cloud, Beige) en 4 verschillende kleuren Meshnet 320 stof (voor ademende zeilen verkrijgbaar in de kleuren Ivoor, Beige, Wolk, Grafiet) plus een kortingsbon van 10 € voor uw volgende aankoop van een Solaria- of Zeilzeil.

Na ontvangst van de bestelling, ontwerpt ons technisch team het zeil met digitale programma's. De technische tekening die aan de bestelling is gekoppeld, wordt vervolgens in het productieplan ingevoegd (digitaal snijden, halfautomatisch naaien, uiteindelijke kwaliteitscontrole). Door onze ervaring hebben wij de productietijden sterk geoptimaliseerd en kunnen wij de luifel op maat leveren in ca. 14 werkdagen. De tijden zijn echter afhankelijk van de seizoensinvloeden en de hoeveelheid bestellingen die wordt verwerkt. Daarom geven we bij het accepteren van de bestelling altijd eerder de verwachte leverdatum aan.

Het zeilpakket op maat bestaat uit vele stappen die ca. 10 werkdagen. Om langere wachttijden te voorkomen, raden we aan om, indien mogelijk, je zeil te ontwerpen en te bestellen in het laagseizoen (van september tot maart). Vaak is de prijs buiten het seizoen nog voordeliger en kunt u profiteren van eventuele kortingen en aanbiedingen

We raden allereerst aan om het verankeringssysteem te ontwerpen. Plaats of ontwerp de positie van de muurplaten of steunpalen. Op deze manier kunt u gemakkelijk metingen uitvoeren tussen het ene ankerpunt en het andere. Onze configurator toont de afmetingen die nodig zijn om het zeil te ontwerpen (lengtes van de zijkanten en / of diagonalen). Het is essentieel om de ruimte te voorzien die nodig is voor de verankeringsinstrumenten. Zorg altijd voor minimaal 35 cm tussen elke hoek van het zeil en het ankerpunt. Als je het niet zeker weet, kies dan de optie 'Ik zal de afstand vanaf de ankerpunten aangeven. Het zeil wordt automatisch berekend in onze configurator. Het systeem kiest automatisch de juiste maat voor uw zeil.

Elk Maanta zeil is op elke hoek voorzien van oogjes om het optimaal aan het verankeringssysteem te kunnen bevestigen. Om te profiteren van de "X-tension"-technologie voegen we geen oogjes toe langs de omtrek . Dankzij deze technologie is het mogelijk om het ontstaan ​​van vervelende waterzakken in het midden van het zeil te minimaliseren.

Het zeil moet worden geïnstalleerd met de naden naar boven gericht, daarom moeten de Maanta-letters op de hoekplaten leesbaar zijn van onder het zeil. De keuze om de naden naar boven te richten is niet alleen esthetisch: de draad die we gebruiken, veel gebruikt in de nautische wereld, kan veilig worden blootgesteld aan atmosferische verschijnselen.

Het afvoerpunt is de hoek die moet worden gekozen in elk op maat gemaakt zeil om een ​​perfecte afvoer van regenwater mogelijk te maken, evenals in het geval van condensatie die zich aan de onderkant kan vormen tijdens perioden van hoge luchtvochtigheid. Op deze manier wordt de waterstroom naar een bepaalde hoek van het zeil altijd gerespecteerd, dankzij het "tegelprincipe" en kunnen vloeistoffen altijd wegglippen.

Als je een waterzak of "buik" ziet, is het zeil mogelijk niet correct geïnstalleerd. Onze zeilen zijn uitgerust met verstelbare omtrekriemen, vergelijkbaar met die van een gewone rugzak, soms te strak . Hier krijgen de diagonalen in het zeil niet genoeg spanning.

Volg deze eenvoudige stappen om deze fout te corrigeren:

 • Maak in elke hoek de twee omtrekriemen los die aan de zijkanten verstelbaar zijn
 • Strek het zeil zo ver mogelijk naar elke hoek toe zodat de diagonalen goed worden getrokken.

Dit zou meer spanning in het midden van het zeil moeten produceren, waardoor het gecreëerde vacuüm wordt geëlimineerd.

Ja. Sneeuw kan door zijn gewicht scheuren of breuken in de stof veroorzaken. Een ander risico is de vorming van ijs in het breisel van de stof, waardoor het extreem kwetsbaar zou worden.
Daarom raden we af om in geval van sneeuw het zweefvliegtuig geïnstalleerd te houden. In plaats daarvan raden we aan om het zweefvliegtuig te verwijderen, eerst het anker los te maken, de bijbehorende karabijnhaak los te maken en vervolgens alle andere karabijnhaken te verwijderen. Het verwijderde zeil moet vervolgens worden gedroogd, opgevouwen en op een droge plaats worden geplaatst.

De schaduwzeilen kunnen met neutrale reinigingsmiddelen worden gereinigd , enkele minuten in laten werken en grondig worden uitgespoeld.
Om vlekken of halo's te verwijderen raden we aan deze eerst te verwijderen, eerst het anker losmaken, de bijbehorende karabijnhaak losmaken en vervolgens alle andere karabijnhaken verwijderen.
Met het zeil verwijderd, kunt u met zachte borstels de meest hardnekkige vlekken verwijderen met behulp van water en eventueel neutrale schoonmaakmiddelen.

Overeenkomstig art. 49, letter m van de consumentencode, is er geen herroepingsrecht voor op maat gemaakte producten. Custom zeilen worden speciaal gemaakt met de afmetingen die geschikt zijn voor individuele klanten. Wij adviseren in ieder geval ruim voor de bestelling te controleren of de aangegeven afmetingen correct zijn. In geval van twijfel staat ons team tot uw beschikking om u van al het nodige advies en informatie te voorzien.

Product toegevoegd aan verlanglijst