Onze klant woont in de buurt van Rome. Zijn moderne villa met zijn glazen gevels en houten omlijstingen is omgeven door een groene tuin. Voor de ingang, tussen het uniforme groene gazon en het huis, ligt een tegelvloer. Dit is het gebied dat onze klant wil bedekken om de glazen fronten te beschermen tegen de zon. Hiervoor koos hij onze op maat gemaakte Solaria HDPE ademende zeilen.


Allereerst besloot onze klant de installatie voor te bereiden, te beginnen met de palen. Hij installeerde 3 Ulisse 75° voetpalen met een gegalvaniseerde afwerking, opgesteld voor de ingang en op gelijke afstand van elkaar. Voor het plaatsen van de palen werd een betonnen sokkel van ten minste 60x60x60 cm gemaakt en vervolgens met gras bedekt. Het visuele effect is prachtig: de paal lijkt uit de grond te steken, net als de boom ernaast, die werd gebruikt om de trekstang aan de achterruit te bevestigen. De achterste trekstangwerd aan de centrale paal bevestigd om hem meer stabiliteit te geven en nu zien we waarom dit nodig was.


Onze klant heeft in feite 3 ademende Solaria zeilen geïnstalleerd! Hoe? Door 2 beige rechthoekige zeilen aan de zijkanten en een grafiet driehoekig zeil in het midden te plaatsen. Het gecreëerde effect is spectaculair!
Het totaal aantal te verankeren hoeken is 11. Zes hoeken werden aan de muur verankerd met behulp van onze Bevestigingsset voor muren Simple, terwijl de andere vijf hoeken aan Ulisse-palen werden verankerd. Daarom heeft onze klant ervoor gekozen de centrale paal verder te stabiliseren met de achterste trekstangwerd: drie zeilen zijn aan deze paal verankerd: een hoek van het driehoekige zeil in het midden en een hoek voor elk rechthoekig zeil. De Ulisse palen hebben 6 ankerpunten, dus als het nodig was, kon onze klant nog 3 zeilen aan dezelfde paal verankeren.


Zo heeft onze klant met zo weinig middelen een schilderachtige ingang gecreëerd die zijn mooie villa nog mooier maakt: de gegalvaniseerde stalen Ulisse-palen doen denken aan de glas-in-loodramen, de beige en grafietkleurige zeilen passen goed bij de omringende kleuren en creëren een schaduwzone die het interieur van het huis tegen de hitte beschermt. Op deze manier kunnen de glazen deuren van het huis worden geopend om een kamer te creëren die in verbinding staat met de tuin buiten, zonder dat de buitenruimte hoeft te worden ingericht met extra banken.

Dank je voor het delen van je prachtige installatie met ons.

Gebruikte producten:
1 Schaduwdoek SolariA - Grafiet - Meshnet HDPE - Custom
2 Schaduwdoek SolariA - Beige - Meshnet HDPE - Custom
3 Ulysses Palen - gegalvaniseerd staal - 75°.
6 Bevestigingsset voor muren Simple - Inox
3 Set van 4 Draadstangen
2 Muscle X3 extra set voor palen
1 Achterste trekstang - Silver

Product toegevoegd aan verlanglijst