Niets zegt meer Japanse tuin dan een koivijver. En niets zegt meer Japanse tuin dan een koivijver. En niets zegt meer zonneschijn dan een Maanta zeil! Laten we eens kijken naar de installatie van Michael die iedereen met een passie voor Japanse cultuur versteld zal doen staan. Of beter gezegd, voor de Japanse tuin in het bijzonder, want de Japanse tuin heeft zijn eigen artistieke filosofie.

De Japanse tuin: kenmerken
In de eerste plaats moet het worden beschouwd als een kunstwerk dat moet worden overwogen. De kunstmatigheid van een tuin, die wordt gezien als een ingrijpen van de mens in de natuur, wordt immers geïnterpreteerd als een kunstwerk dat de relatie tot uitdrukking brengt tussen de mens die de tuin heeft aangelegd en de omringende wereld.
Wanneer we dus naar Michaels tuin kijken, kunnen we ons voorstellen dat we in contemplatie op een ligstoel liggen, kijkend naar de beweging van de koikarpers in de poel voor ons. Dit is een typisch element van de Japanse tuin, omdat het aan de natuur herinnert. Ook de kleuren van Michaels huis zijn natuurlijk: de Japanse gevel in beige tinten geflankeerd door het zwart van de ramen geeft ons het idee van stabiliteit en standvastigheid. Het oog van de toeschouwer pendelt dus tussen een robuuste constructie en een tuin die bedoeld is als schilderij.

Ademende Saill: 100% bescherming tegen de zon en gegarandeerde frisheid
Michael moest de ingang van de koivijver afschermen. Dit komt omdat koi verzwakken als de temperatuur in hun leefgebied boven de 25° komt. In de zomer is dit een probleem. Maar een probleem waarvoor wij gemakkelijk de oplossing vonden! Geen andere structuur was geschikt dan een Maanta zeil. Iets anders zou zeker de aantrekkingskracht van de Japanse tuin hebben verpest. Hier is het zeil een ademend Meshnet HDPE schaduwdoek, perfect om te beschermen tegen de zon en koel te blijven in de ruimte eronder: in feite gaat de warmte naar boven en naar buiten door de "gaas"-constructie van het HDPE-zeil.

Schaduw met stijl
De Ivory kleur van het zeil doet denken aan de beige tinten van het huis en het sierbeeld, waardoor een chromatische harmonie ontstaat. Het zeil is een vierkant van 5x5, zodat het voldoende schaduw creëert, zowel om de koivijver te bedekken als om de ingang te beschaduwen. Twee hoeken werden bevestigd door middel van Muscle x 3 muurankers met beige nautisch touw, terwijl de andere 2 werden verankert aan 90° basis Alu-SimplE palen in antraciet kleur om te herinneren aan de zwarte kleur van de ramen en toegangsdeur en de ligbedden.

Alu-Simple palen: eenvoudig de schaduwzone aanpassen
Dankzij de variabele hoogte van de palen kan het zeil hoger of lager worden verankerd, afhankelijk van de beweging van de zon, om de perfecte schaduwplek te creëren. Voor Michael is het belangrijkste dat de schaduw zijn koi koel houdt gedurende de zomer en onze Saill HDPE garandeert dit 100%.
Neem even de tijd om de schoonheid van dit zeil te aanschouwen en te zien hoe goed het in de omgeving opgaat, waardoor het effect van een schilderij ontstaat.

Dank je, Michael, voor het delen van je prachtige installatie met ons.

Gekochte producten:
2 Alu-SimplE Palen - Antraciet - met 90° bodem.
1 Saill Schaduwdoek - Ivory HDPE - 5x5m
2 Kit wandmontage Muscle X3 met tractie booster
2 Extra gegalvaniseerde oogbout M8 + 4 sluitringen
2 Extra roestvrijstalen oogbouten M8+ 4 sluitringen + 2 T-moeren
1 Karabijnhaak D60 Roestvrij staal
Product toegevoegd aan verlanglijst