Ivan woont in een oostelijk deel van Tsjechië, en zijn huis staat aan de voet van een heuvel. Het klimaat is zacht en omdat het in de koude maanden vaak regent, moest hij een buitenruimte in de tuin overdekken. Ivan heeft al een hoek ingericht met banken en een kleine tafel en het was zijn bedoeling een waterdichte overkapping te maken zodat hij zijn buitenruimte ten volle kan benutten en een ontspanningsruimte kan creëren.

Hij had slechts een klein muurtje van blokken stenen, leunde tegen de grond met een lichte helling en besloot er het beste van te maken: door een paal op grotere hoogte dan de andere verankeringspunten te plaatsen, hief hij het zeil op en creëerde hij een zeer grote ruimte eronder, waardoor een mogelijk gevoel van claustrofobie als gevolg van de grootte van het zeil werd vermeden.

Waterdichte en ademende Weathertech stof
Ivan koos voor een waterdicht schaduwdoek SolariA voor zijn tuin om al het meubilair beter te beschermen en 20 vierkante meter van de tuin volledig te bedekken. De gekozen kleur White geeft veel licht aan de omgeving, terwijl een donkerder kleur te veel licht zou hebben geabsorbeerd waardoor in deze situatie een echt donkere sfeer zou zijn ontstaan.

Variabele hoogte van de Alu-SimplE palen
De gekozen palen zijn Alu-SimplE, zodat Ivan de helling van het zeil optimaal kan benutten en zelfs bij hevige regenval een perfecte waterafvoer heeft. De antraciet kleur past perfect bij het tuinmeubilair en vormt een perfect contrast met de helderheid van het zeil, waardoor het nog beter tot zijn recht komt. De gekozen hellingshoek van 75° geeft meer harmonie en dynamiek aan een moderne ruimte.

De installatie vond plaats in mei 2021.

Dank je, Ivan, dat we in je tuin mochten komen!

Lijst van gekochte producten:
1 x Schaduwdoek model SolariA, White WP standaard afmeting 4x5 m
2 x Palen Alu-SimplE Antraciet met 75° bodemplaat
2 x Kit wandmontage Muscle X3 met tractie booster
1 x Nautisch Touw Beige 10 m
2 x Universele schoenplaat

Product toegevoegd aan verlanglijst