Ontdek het nieuwe milieuvriendelijke buitentapijt "EF Maat"
In de aanbieding vanaf € 54,95!

Braidd5®

De brandwerende druppeldoek om van het uitzicht te genieten zonder het slachtoffer te worden van de effecten van de zon.

Speciaal ontworpen om bescherming tegen hitte en zonlicht te combineren met ademend vermogen en meer privacy.

Braidd5®

Braidd5® is de Maanta stof voor vallende gordijnen speciaal ontworpen om bescherming tegen hitte en zonlicht te combineren met ademend vermogen. Deze stof laat lucht door, maar houdt warmte en zonlicht tegen (85 tot 95 procent UV-blokkerend). Dit creëert een omgeving koel, schaduwrijk en veilig voor de gebruiker.

Onze Braidd5® stof is gemaakt van een polyester kern, het is dimensionaal stabiel (in staat om metingen te handhaven, zelfs in veranderende omgevingsomstandigheden) en milieuvriendelijk. 

Het is ook bestand tegen uitrekken en buigen. Het blijkt zeer stabiel te zijn, zelfs bij grote temperatuurschommelingen zoals wij die kennen tussen zomer en winter. Het helpt dus om bescherming tegen de hitte in de zomer en isolerend tegen de warmte van de muren in de winter. Het kan het energieverbruik tot 33% verminderen en 90% tot 96% van de UV-stralen tegenhouden! Denk je eens in, het kan de temperatuur van een kamer met 5 tot 15 graden Celsius verlagen! Onze Braidd5® heeft een diafragma van 5%, het meest geschikt voor verticale zonweringsprojecten.

Met de Easy Switch in combinatie met onze vouwgordijnen kunt u de stof veranderen met heel gemakkelijk. U kunt dan in enkele minuten overschakelen van een Braidd5® voor de zomer naar een Clear® in de winter.

BELANGRIJKSTE TOEPASSING: DROP CURTAINS!

De meest effectieve manier om te voorkomen dat warmte de ramen binnendringt is het installeren van neerklapbare jaloezieën voor buitenramen. Rolluiken voor buitenramen zijn een uitstekende oplossing, omdat ze de zonnewarmte beter tegengaan. De onderstaande grafiek toont dit aan. Een ruimte zonder zonwering laat 80% van de zonnewarmte binnen. Een interne zonweringsoplossing presteert beter en houdt meer dan 50% van de zonnewarmte tegen. 

Voor optimale resultaten is er echter geen alternatief voor een buitenjaloezie, die meer dan 85% van de zonnewarmte tegenhoudt.

ENERGIEBESPARING

Het verminderen van de hoeveelheid zonne-energie die door ramen en glas een ruimte binnenkomt, kan een hele uitdaging zijn, vooral over grote oppervlakken. Aanbrengen van buiten vallende gordijnen kan een van de betere oplossingen om de gevel te beschermen tegen de UV-stralen van de zon en voorkom warmteontwikkeling: het voordeel ten opzichte van binnenjaloezieën is enorm. In feite kan een buitenjaloezie de hoeveelheid zonnestraling met wel 85% verminderen, wat leidt tot een consequente vermindering van de hoeveelheid binnenruimte die moet worden gekoeld. Een dergelijke oplossing is ideaal voor wie geïnteresseerd is in een meer energiebesparing en zorg voor het milieu.

VERBLINDING

Overmatig zonlicht kan leiden tot de vorming van de vervelende fenomeen van verblinding. Dit fenomeen is schadelijk voor het gezichtsvermogen en kan creëren stress of vermoeidheid. Adequate raambekleding met een zonnescherm vermindert dit hinderlijke verschijnsel, omdat het een perfecte en aangename helderheid, waardoor een comfortabeler binnenklimaat ontstaat.

Er is niet veel opening in de stoffen nodig om een uitstekend uitzicht te bieden. Onze Braidd5® is gemaakt volgens zeer precieze normen, door de hoeveelheid oppervlakte te regelen die open blijft. Stoffen met een opening tussen 3% en 10% bieden een uitstekend zicht in combinatie met uitstekende zonneprestaties.

Zonneschermen zijn ontworpen om het licht te controleren zonder het te elimineren. Ze fungeren als "zonnebril" voor ramen, laten de juiste hoeveelheid licht binnen zonder de frisheid van de kamer aan te tasten door een veiliger en meer ontspannen gebied.

Braidd5®
Gewicht 410 g/m²
Openheidsfactor 5%
Samenstelling 30% Polyester
70% PVC
Garen 220D
Breekkracht 1600Nx1500N
Verlenging Warp 22%
Kavel 23%
Kleurvastheid 8
Brandwerendheid California U.S. Title 19 , NFPA 701-2010 TM#1,
BS 5867 2008 Part 2 Type B Performance
UV-blokkering 95%
Product toegevoegd aan verlanglijst