Alleen hoogwaardige materialen voor schaduwdoeken van Maanta

Voor een duurzame en duurzame zonwering zijn natuurlijk grondstoffen van hoge kwaliteit nodig. Daarom zet Maanta zich in voor het vinden van zeer technische en hoogwaardige materialen om een kwaliteitsproduct te garanderen dat lange tijd in uitstekende staat zal blijven.
Geïnspireerd door de radiale snit die Tom Schnackenberg in 1983 voor zeilboten ontwierp, kon ons team de perfecte naden bestuderen en testen die twee van de beste stoffen het beste afdichten: Weathertech en Meshnet.
De nieuwe technologie van vezeluitlijning, snijden en vervolgens naaien maakt een correcte en gelijkmatige verdeling van de spanning mogelijk. Maar dat is zeker niet genoeg: Maanta is erin geslaagd digitaal snijden en naaien te combineren met een uiterst technische draad. Het resultaat is een product dat normaal op schepen wordt gebruikt.

Eigenschappen van Sunstop®-garen
Zo wordt voor al onze handgemaakte luifels Sunstop®-garen gebruikt, een hoogwaardig multifilament polyestergaren dat geavanceerde bescherming biedt tegen UV-licht en bestand is tegen hoge spanning. Dit garen is perfect voor buitentoepassingen waar de naadsterkte onder hoge spanning moet worden gehandhaafd en verbleking door UV-straling moet worden voorkomen.

Voordelen
Sunstop® biedt 3 voordelen in vergelijking met klassieke textieldraden:

  • Geavanceerde UV-bescherming: Het beschermt tegen ultraviolet licht, heeft een perfecte combinatie van filamenten om in de loop van de tijd dezelfde consistentie te behouden en heeft een geringere neiging tot degeneratie.
  • Uitstekende naaibaarheid: Het heeft een zeer goede algemene naaisterkte, de gebruikte diameter is consistent en biedt een grotere naaibetrouwbaarheid. Deze kleine kenmerken zorgen voor superieure, continue en ononderbroken naaiprestaties en vermijden het verschijnsel van stof- of draadbreuk.
  • Kleurvastheid: Dankzij het multifilament polyester materiaal is de weerstand tegen kleurverlies na verloop van tijd groter, zelfs bij blootstelling aan atmosferische agentia en directe UV-straling.


Sunstop®-garen is perfect voor buitentoepassingen zoals scheepvaart, auto's, terrasmeubelen, tenten en parasols.
Alle eigenschappen van sterkte en duurzaamheid komen samen in één kwaliteitsproduct, dat een lange levensduur garandeert met de hoogste prestaties.
Maanta heeft zich altijd ingezet om producten van topkwaliteit te produceren, te beginnen met de selectie van de beste grondstoffen: uitstekend garen dat geschikt is voor zowel waterdichte als luchtdoorlatende stoffen; geautomatiseerde en digitale snij- en naai-apparatuur; volledig gesealde naden; supersterke, hoogwaardige stoffen; praktische verstelbare singels; 316 roestvrijstalen hoekplaten.
Het eindresultaat? Een schaduwdoek van de hoogste kwaliteit en met hoge prestaties. Een product dat met grote kracht kan worden opgespannen zonder te scheuren of te breken en dat uw buitenruimte optimale schaduw en bescherming biedt.

Product toegevoegd aan verlanglijst