Waarom zijn Maanta zeilen anders?

De studie van lift, de wet van Bernoulli en het Venturi-effect!

Voordat we een product kopen, of het nu op het web is of in een winkel, moeten we proberen de verschillen en de kenmerken te begrijpen, zodat we het product kunnen kiezen dat het beste bij onze behoeften past. In dit artikel willen we uitleggen wat zit er achter het ontwerp van Maanta zeilen en waarom onze producten als anders beschouwd kunnen worden.

Wij laten het aan u over om te oordelen of wij ze als de beste schaduwzeilen kunnen beschouwen.

Wat is lift en de studie ervan toegepast op schaduwzeilen

Zeilen zijn niet zomaar stukken stof die in banden of driehoeken zijn geknipt, want de juiste vorm is van cruciaal belang voor de prestaties.

Wanneer we ontwierp het singelsysteem, hebben wij het belangrijkste veiligheidsprobleem geanalyseerd dat door wind kan worden veroorzaakt. Op een zeil, of het nu schaduw of nautisch is, lift is het effect dat ontstaat door het verschil in druk op de twee vlakken, kan een zeilboot vooruitschieten, of kan een schaduwzeil opzwellen, scheuren of ernstige schade veroorzaken.

Door een schaduwzeil te installeren, wordt aan beide zijden van het zeil een laminaire stroming gecreëerd, met de benedenwindse sneller dan de bovenwindse resulterend in een depressie benedenwinds van het zeil en een grotere bovenwindse druk.

"We kunnen grofweg zeggen dat door het liftprincipe een zeil benedenwinds wordt 'aangezogen'".

Daniel Bernoulli
Zwitserse wis- en natuurkundige

Dit verschijnsel werd beschreven door de natuurkundige Bernoulli, die stelde dat in een bewegende vloeistof de snelheid en de druk omgekeerd evenredig zijn.

Deze wet, die in de nautische zeilwereld wordt uitgebuit om zich op zee snel voort te bewegen, moet bij tuinzeilen tot een minimum worden beperkt, want als een zeil niet goed gespannen is, zal dit effect de buik van het zeil doen opzwellen, waardoor het zeer gevaarlijk wordt.

Maanta zeilen zijn van nautisch ontwerp en hun installatie moet gebeuren op een manier rechtstreeks in strijd voor het ontwerp van bootzeilen, want terwijl het bij het zeilen nodig is de wind te gebruiken om te bewegen, moeten we deze kracht (de "lift") tot een minimum beperken om het zeil stabiel en veilig te laten zijn.

Saill e Solaria, le tante Maanta Made in Italy, slaagt erin dit effect te minimaliseren dankzij de verstelbare singels (zie instructies voor het spannen van het schaduwzeil) die betrokken zijn bij het spannen van het zeil, in staat zijn het buikje (in nautisch jargon "zeilvet" genoemd) weg te werken.

Hoe meer onze zweefvliegtuig gespannen is, hoe lager het lift effect.

Saill en Solaria zijn de enige schaduwzeilen op de markt die het effect van wind op het zeil aankunnen.

Het Venturi-effect in de schaduwzeilen

Venturi was een Italiaanse fysicus die in de vroege jaren 1800 tijdens wat onderzoek naar vloeistofmechanica, deed hij enkele belangrijke uitspraken. Venturi verklaarde dat een vloeistof die in een kanaal beweegt, verhoogt of verlaagt zijn druk als functie van zijn snelheid.

Dit effect speelt een rol bij het plaatsen van overlappende zeilen. Twee op elkaar geplaatste zeilen creëren een ruimte waarin lucht kan stromen. Als ze niet correct zijn geplaatst en er weinig ruimte overblijft tussen het ene en het andere zeil (naast het feit dat ze verpest worden door het voortdurende wrijven tussen de twee doeken) zal het kanaliseren van de lucht het Venturi-effect creëren.

Door dit te doen, wetende dat volgens de wet van Bernoulli de wind boven het zeil met een hogere snelheid (lage druk) draait, als er een tweede overlappend zeil boven zit, het zal de snelheid nog meer verhogen, met het risico het bovenzeil en de ankers te scheuren.

Giovanni Battista Venturi
Italiaanse natuurkundige

Architecturale en scenografische oplossingen

Schaduwzeilen worden ook steeds populairder dankzij hun esthetische impact, waardoor elegante, moderne designomgevingen worden gecreëerd (zie installatie voor Renzo Piano)

Ze passen zich aan elke omgeving aan en bieden niet alleen een hoge mate van veiligheid als ze volgens onze instructies worden gemonteerd, ze bieden een niet onverschillig scenografische impact, en ze geven uw ruimte een sieraad en verfraaiing.

Een oplossing die zowel bij ons als bij onze klanten erg in de smaak valt, is het overlappen van de zeilen.

Op deze manier kun je spelen met vormen en kleuren en een unieke ontspanningshoek creëren die aan ieders behoeften kan voldoen.

Installatieontwerp: eenvoudig en praktisch advies

Door al deze principes kan de installatie ingewikkeld lijken, waardoor er allerlei twijfels ontstaan.

De realiteit is dat we bij Maanta aan een functioneel product hebben gedacht en het slim hebben gehouden in de installatie. Tussen klimaatveranderingen met hitte en ondraaglijke zon en plotselinge sterke onweersbuien, is het hebben van een bestudeerd product essentieel om beter van onze tuin te kunnen genieten zonder enige vorm van angst.

Maanta schaduwzeilen en accessoires komen je te hulp; installatie is eenvoudig dankzij videogidsen aanwezig op de site en dankzij actieve telefonische ondersteuning in meerdere talen. Laat uw installatie niet aan het toeval over en geniet van uw ontspanningsruimte!

Related products

€ 464,00
Saill is het schaduwdoek gemaakt in Italië met Meshnet® HDPE 320 g/m². De belangrijkste kenmerken zijn - Cross-cut (met banden) - 316 roestvrijstalen ringen - Digitaal stiksel - Gemaakt in Italië .. Het beschermt optimaal tegen UV-stralen, zon en wind. Dankzij moderne technologieën zijn we in staat om uiterst precieze sneden en naden te...
€ 357,00
(5/5) on 3 rating(s)
Saill waterdicht is ons waterdichte premium schaduwdoek: gemaakt in Italië met Purishade® een innovatief en milieuvriendelijk materiaal. De belangrijkste kenmerken zijn - Cross-cut (in banden) - Purishade®270 g/m² - Digitaal stiksel en verzegeld - Made in Italy .. Het beschermt optimaal tegen UV-stralen (UPF50 +), regen, zon en wind....
Solaria Ademende is een radiaal gesneden schaduwzeil gemaakt van ademend Meshnet® HDPE 320 doek dat beschermt tegen intense hitte en hagel en beschermt tegen UV-straling en sterke wind. Het is de ideale oplossing voor het afdekken van buitenruimtes zoals tuinen, terrassen, penthouses en parkeerplaatsen. Radiale snit: betere verdeling van de spanning en...
Solaria is een schaduwdoek met een radiale snit gemaakt van Purishade® stof, 100% waterdicht, die beschermt tegen UV-stralen en afschermt tegen regen en wind. Het is de ideale oplossing om buitenruimtes zoals tuinen, terrassen, zolders en parkeerplaatsen te bedekken. Radiale snit: betere verdeling van de spanning en weerstand tegen wind tot 65 km/u...
Product toegevoegd aan verlanglijst